Ai grija

5 alimente care hranesc tiroida si ajuta la vindecarea ei

Dacă ești în căutarea unor alimente care vindecă tiroida, ai ajuns în locul potrivit! Din acest articol vei afla ce trebuie să consumi, în cazul în care te confrunți cu o afecțiune a glandei tiroide.

Tot mai multe persoane suferă de disfuncții tiroidiene. Lentoarea, depresia, căderea părului, aritmia, tulburările de somn, lipsa de concentrare și creșterea în greutate sunt doar câteva dintre semnele care îți indică că ai probleme cu glanda tiroidă. Astfel, este de datoria ta să ai grijă de ea. Un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, hidratare și alimente sănătoase este tot ce ai nevoie. De aceea, în continuare îți vom vorbi despre acele alimente care reglează glanda tiroidă.

Lindsey Dietz, autoarea articolului despre vindecarea tiroidei, apărut pe site-ul „Traditional Cooking School”, propune 7 alimente benefice pentru glanda tiroidă, potrivit lataifas.ro. Aceasta a fost diagnotiscată cu hipotiroidism în tinerețe, confruntându-se cu oboseală, depresie, ceață mentală, anxietate insomnie, constipație, mâini și picioare reci. Fiindcă și-a dorit să scape de aceste simptome și să ducă o viață normală, Lindsey Dietz a reușit, în doar patru ani, să își regleze tiroida. A consumat alimente pline de nutrienți, dar a luat și suplimente alimentare. În plus, ea a eliminat alimentele care îi făceau rău.

Cele șapte alimente, care hrănesc tiroida, sunt: nucile braziliene, algele marine, grăsimile bune, peștele și carnea provenite de la animale crescute natural, maca, alimentele fermentate și fibrele.

Nucile braziliene

Nucile braziliene sunt bogate în seleniu. Acesta este un mineral cu un puternic rol antioxidant. De asemenea, contribuie la reglarea unor enzime, care controlează activitatea hormonală din organism. În acest fel, seleniul reglează secreția de T3 ȘI T4 , hormoni tiroidieni, responsabili de buna funcționare a metabolismului.

Deficitul de seleniu poate fi responsabil de apariția bolilor tiroidiene, cea mai răspândită fiind hipotiroidismul. Prin urmare, este bine să consumi nuci braziliene în fiecare zi.

Alimente bune pentru tiroida autoimună: Algele marine

Algele marine oferă cantități mari de iod, dar și alte minerale benefice pentru tiroidă. Conțin mulți aminoacizi și sunt o sursă excelentă de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofilă, mucilagii şi substanţe antibiotice, metaloizi şi minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, stronţiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).

Peștele și carnea provenite de la animale crescute natural

Dacă ai acces la pește proaspăt și la carne provenită de la animale crescute în mod natural, nu mai sta pe gânduri. Consumă-le moderat și vei furniza organismului necesarul de acizi grași și aminoacizi esențiali pentru producerea și echilibrul hormonilor tiroidieni.

Alimentele fermentate

Pe lista alimentelor fermentate se regăsesc: varza murată, borșul de tărâțe și chefirul. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și probiotice, execelente pentru producția de hormoni.

Alimente care vindecă tiroida: Fibrele

Fibrele se găsesc în legume, fructe citrice, avocado, mere, brocoli, rădăcinoase, spanac, semințe de in și migdale. Stabilizează nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățesc digestia .

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *