Ai grija

7 moduri de a vă stimula funcția creierului și de a avea o memorie excelentă la orice vârstă

Nu poți găsi cheile… din nou? Oamenii de știință spun că ne putem crește instantaneu capacitatea de a ne aminti dacă începem…

… lucrează pe partea dreaptă a creierului (indiferent de vârsta ta).

Câteva schimbări simple ale stilului de viață pot ajuta la stimularea funcției creierului și la prevenirea demenței.

1.Placă dentară și tartru

Acest lucru este surprinzător de rău pentru creier. Placa dintre dinți poate declanșa un răspuns imunitar care atacă arterele, împiedicând nutrienții vitali să ajungă la celulele creierului.

Soluție: Folosiți remedii naturale pentru a preveni placa și tartru. De exemplu, spală-te pe dinți de 1-3 ori pe săptămână cu sare de mare.

Drept urmare, vă va permite să vă îmbunătățiți memoria.

2. Activitatea fizică.

Îți va menține corpul în formă bună la orice vârstă. Și, de asemenea, activitatea îți afectează creierul și îl poate menține în formă maximă.

Oamenii de știință spun că munca corpului și a minții revitalizează simultan celulele creierului.

Soluție: În timpul muncii fizice, ascultați prelegeri sau orice lecție de predare. Sau fă-o imediat după exercițiu. Deoarece creierul este cel mai activ în acest moment.

Te rugăm să distribui mai departe această postare, ca să ajute și pe altă lume! Mulțumim!
Drept urmare, vei activa creierul și vei scăpa de uitare.

3. Activați-vă ritmul cardiac

Fă-o: crește-ți ritmul cardiac de trei ori pe săptămână timp de 20 de minute! Mergeți într-un ritm alert timp de cel puțin 20 de minute. Drept urmare, saturează creierul cu oxigen și ajută la crearea de noi celule.

De asemenea, exercițiile aerobice sunt de două până la trei ori mai eficiente decât orice antrenament pentru creier cunoscut. Dacă nu ai timp să mergi la sală, atunci dansează acasă pe muzica ritmată!

4. Jocul de cărți este ceea ce a comandat medicul.

Combinația dintre strategie și memorie forțează creierul să creeze noi celule informaționale și să le împiedice să moară. De asemenea, comunicarea în timpul jocului oferă creierului tău o activitate suplimentară.

5. Lucru cu degetele fine

Cercetările arată că stimularea celulelor nervoase este concentrată în vârful degetelor și stimulează direct creierul. Orice activitate care presupune folosirea vârfurilor degetelor: folosirea bețișoarelor, tricotat, croșetat sau chiar rularea unui pix sau creion între degete. De asemenea, ajută creierul să crească circulația sângelui. Iar o circulație bună ajută la eliminarea deșeurilor care pot împiedica nutrienții să ajungă la creier.

6. Fii atent la medicamente

Fiți deosebit de atenți la o substanță precum difenhidramina (care se găsește în multe medicamente antialergice și analgezice peste noapte) care are efect anticolinergic. Adică blochează conexiunea dintre celulele nervoase. Ca urmare a utilizării regulate, funcția creierului este afectată semnificativ.

7.Îmbunătățiți memoria cu alimente sănătoase

Reduce riscul de diabet, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare și, de asemenea, reduce riscul bolii Alzheimer. National Institutes of Health afirmă că există dovezi ample că alimentele și stilul de viață pot preveni boala Alzheimer.

Utilizați sosuri de salată pe bază de ulei. Dovezile susțin beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente bogate în vitamina E, inclusiv sosuri sănătoase pentru salată pe bază de ulei de măsline, semințe și nuci. Vitamina E, un antioxidant puternic care poate ajuta la protejarea neuronilor sau a celulelor nervoase. În boala Alzheimer, neuronii din anumite părți ale creierului încep să moară, declanșând o cascadă de evenimente care duc la declinul cognitiv. Îmbunătățirea memoriei este o metodă excelentă de a preveni moartea neuronală.

Distribuie în toate grupurile. Mulțumim!
Nu-ți place peștele? Peștele este bogat în acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă, inclusiv acid docosahexaenoic (DHA). Ca rezultat, poate îmbunătăți semnificativ memoria. De asemenea, este foarte important pentru funcționarea normală a neuronilor creierului.

Rezultatul este mai puțină pierdere de memorie legată de vârstă, un risc mai scăzut de Alzheimer, mai puțină depresie și o minte mai ascuțită.

Legumele cu frunze de culoare verde închis sunt, de asemenea, surse bune de vitamina E și acid folic. Acidul folic ajută la scăderea nivelului de homocisteină. Nivelurile crescute de homocisteină au fost, de asemenea, asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Nu uita să distribui – îți mulțumim că ne urmărești! ❤
Avocado este o sursă bogată de vitamina E.

Semințele de floarea soarelui sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina E. Le puteți adăuga în salate pentru a întări creierul și pentru a stimula memoria.

Nucile sunt bogate în grăsimi și vitamina E. Drept urmare, pot ajuta la menținerea inimii și a creierului sănătoase și în stare optimă. Migdalele și alunele sunt alte opțiuni bune. Diverse studii au arătat că dietele bogate în grăsimi sănătoase, sărace în grăsimi saturate și trans și bogate în cereale integrale, legume cu frunze verzi și nuci sunt foarte benefice pentru creier și inimă.

Fructe de pădure. Cercetări recente au arătat că fructele de pădure pot încetini declinul cognitiv legat de vârstă. Ca urmare, păstrează mecanismul cheie natural al creierului, care scade odată cu vârsta. Acest mecanism ajută la eliminarea proteinelor toxice asociate cu pierderea memoriei. Fructele roșii sunt recomandate în special: căpșuni, merișoare, zmeură, struguri roșii, rodii și altele.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *