Connect with us

9 lucruri care se vor întâmpla cu corpul tău dacă începi să mănânci 2 ouă pe zi

9 lucruri care se vor întâmpla cu corpul tău dacă începi să mănânci 2 ouă pe zi

Smart

9 lucruri care se vor întâmpla cu corpul tău dacă începi să mănânci 2 ouă pe zi

Astăzi vom vorbi despre principalele 9 beneficii pentru sănătate ale ouălor. Ouăle sunt unul dintre cele mai populare alimente în zilele noastre și există un motiv pentru aceasta. Ouăle organice (de crescătorie în aer liber) sunt extrem de benefice pentru sănătatea dumneavoastră, iar consumul a 2-3 ouă în fiecare zi vă poate îmbunătăți cu adevărat bunăstarea.

Iată 9 motive pentru care ar trebui să incluzi ouă în alimentația ta zilnică:

Încetinirea procesului de îmbătrânire

Potrivit unui studiu olandez, consumul de ouă în fiecare zi poate reduce apariția petelor întunecate pe piele și poate încetini procesul de îmbătrânire. De asemenea, participanții la studiu au avut apoi pielea mai sănătoasă și mai frumoasă, iar ridurile din jurul ochilor au dispărut în scurt timp.

Excelente pentru fertilitate

Ouăle conțin o varietate de vitamine, inclusiv vitamina B9 (acid folic), care este recomandată femeilor însărcinate, deoarece poate preveni defectele tubului neural și poate reduce riscul de tulburări mentale la sugari. Un ou mediu conține 7 mcg. de acid folic, motiv pentru care ar trebui să includeți ouă în alimentație, mai ales dacă sunteți însărcinată.

Reduce riscul de cancer

Ouăle conțin colină, un compus rar care este excelent pentru creier și reduce și riscul de cancer. Potrivit unui studiu, consumul a 2-3 ouă pe zi poate reduce riscul de cancer cu aproape 20%!

Ajută la pierderea în greutate

Ouăle sunt hrana ideală pentru slăbire – vă vor menține sătul mult timp și vă vor ajuta să mâncați mai puțin în timpul zilei, ceea ce va duce în cele din urmă la pierderea în greutate.

Reduceți riscul de probleme cardiovasculare

O cercetare recentă a arătat că colesterolul găsit în ouă este benefic pentru sănătatea noastră și nu va face niciun rău. Colesterolul din ou inhibă producția de colesterol în organism, iar conținutul ridicat de acizi grasi omega-3 poate reduce nivelul de trigliceride, prevenind eficient o varietate de boli cardiovasculare.

Protejează ficatul, pielea și părul

Varietatea de vitamine din grupul B găsite în ouă, inclusiv vitamina B12, este excelentă pentru ficat și, de asemenea, vă va întări pielea și părul. Ouăle conțin și fosfolipide care vor elimina toxinele din ficat și vor îmbunătăți funcția acestuia.

Vitamina D

Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse naturale de vitamina D. Această vitamină este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, dar celor mai multora dintre noi le lipsește grav. Vitamina D îmbunătățește absorbția calciului în organism și previne o varietate de probleme ale oaselor și dinților. Oamenii de știință au găsit o modalitate de a crește nivelul de vitamina D din ouă prin hrănirea puiului cu suplimente speciale, ceea ce face din ouă cea mai bună sursă alimentară a acestui important nutrient.

Îmbunătățesc vederea

Conțin luteină și zeaxantină, doi antioxidanți importanți care vă pot îmbunătăți vederea și pot preveni numeroase probleme de vedere.

Protejează creierul

Fosfolipidele și colina din ouă vor îmbunătăți funcția creierului tău și vor preveni diverse probleme neurologice.

Acestea sunt cele 9 motive principale pentru care ar trebui să începi să mănânci câteva ouă pe zi (dacă nu ai făcut-o deja). Include acest aliment benefic in dieta ta si vei observa rezultatele în curand!

Continue Reading
You may also like...

More in Smart

To Top