Gateste

A infipt un pieptene intr-o ceapa. Ce a facut apoi te va ajuta sa scapi de o mare problema

Ceapa este una dintre mai utilizate legume in bucatarie, insa taiatul ei a lasat multe gospodine in lacrimi.

Cand incerci sa o tai repede, ceapa se poate faramita in mai multe bucati, iar dupa aceea trebuie sa tii cutitul foarte aproape de degete pentru a o taia corespunzator. Acest lucru poate fi destul de complicat, mai ales ca mirosul cepei iti poate face ochii sa lacrimeze.

Exista, totusi, o metoda neconventionala, dar eficienta, pentru a taia ceapa in felii perfect egale. Ai nevoie de un pieptene cu dintii lungi, rari si metalici, care este utilizat de obicei pentru a ingriji parul cret  (pieptene afro).

Pune o ceapa pe un tocator, taie-i ambele capete cu un cutit si curat-o.  Daca vrei sa tai ceapa rondele, pune-o lateral, infige pieptenele in ea in asa fel incat sa iti ramana spatiu pentru a baga cutitul intre dintii lui. Pieptenele va tine ceapa fixata, iar tu vei putea taia rondele perfecte. Prin aceasta metoda poti obtine si inele de ceapa foarte bine conturate, intrucat rondelele rezultate pot fi desfacute usor cu mana.

Totodata, cu ajutorul unui pieptene poti sa tai ceapa in bucatele mici fara sa iti pui degetele in pericol. Taie o ceapa pe jumatate, infige pieptenele in ea si taie pe verticala pana la mijlocul ei, dupa care incepe sa tai pe orizontala.

Videoclipul de mai jos te va lamuri cu cum sa tai o ceapa folosindu-te de pieptene!

Aceasta metoda mai poate fi folosita si la taierea castravetilor si a rosiilor.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *