Gateste

Adevărul despre carnea de pui! Ce trebuie să faci, de fapt, atunci când o pui la fiert. Acesta este secretul

Supele și ciorbele de pui sunt unele dintre cele mai delicioase și ușor de preparat mâncăruri. Cu toate că fiecare gospodină știe să facă acest fel de mâncare, există printre ele și persoane care nu știu să fiarbă corect carnea de pui.

De-a lungul timpului, lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește modul în care oamenii gătesc. Dacă înainte se punea accent pe fierberea cât mai mult timp a cărnii de pui, acum lucrurile stau cu totul altfel pentru că, de cele mai multe ori, carnea este cumpărată de la supermarket și nu mai are nevoie de o fierbere atât de îndelungată.

În schimb, gospodinele se axează acum pe ingrediente de calitate care să facă preparatul din carne de pui cât mai gustos. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a fi sigur că ciorba sau supa va ieși așa cum îți dorești.

Există persoane care preferă să folosească anumite bucăți din pui pentru a face o supă sau o ciorbă, însă este recomandat să folosești un pui întreg deaorece acesta oferă echilibru între grăsime și aromă. Trebuie să ții minte că, deși poate părea că are nevoie de mai mult timp de fierbere, un pui întreg nu trebuie gătit foarte mult. În acest mod, supa va fi mult mai limpede.

Mai mult decât atât, prin fierberea unui pui întreg se fierb și moleculele de proteine din oasele animalelor. Având în vedere că oasele păsărilor sunt ușoare, nu este nevoie să le gătești prea mult timp.

Un alt lucru la care trebuie să fii foarte atent este puterea cu care fierbi carnea de pui. Chiar dacă pare tentant să fierbi carnea la un foc mai mare pentru a termina mai repede mâncare, carnea de pui devine albă și delicioasă dacă este fiartă la foc mic. Mai mult decât atât, prin fierberea la foc mic, carnea de pui devine mai fragedă și gătită uniform.

Atunci când fierbi carnea de pui, aceasta face spumă care de multe ori este dificil de îndepărtat. De aceea, este bine să pui sare în apa în care vei fierbe puiul pentru ca spuma să nu se împrăștie și să o poți aduna mai repede.

De asemenea, este bine să fierbi carnea separat pentru ca toxinele din spumă să nu rămână în preparat.

Există mai multe greșeli pe care gospodinele le fac atunci când vine vorba de făcutul ciorbei sau a supei, însă în rândurile de mai jos poți vedea ce este de făcut pentru ca preparatul să fie atât delicios, cât și sănătos.

Cubulețe cu gust de pui sunt des folosite în bucătărie pentru a face preparatele mai gustoase, însă este bine să le evitați deoarece cubulețele de concentrat de supă sunt pline de substanțe nocive pentru organism. În schimb, poți folosi apa în care ai fiert carnea, după ce ai strecurat-o. Pentru a deveni și mai aromată, poți fierbe această zeamă mai mult timp.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *