Smart

Atenționare de călătorie de la MAE! Se anunță grevă, blocaje semnificative

Ministerul Afacerilor Externe a emis un anunț pentru românii care urmează să călătorească în Franța. Mesajul este de interes și pentru cei care tranzitează Franța în următoarele zile. Sindicatul național al controlorilor de trafic aerian a anunțat intrarea în grevă pentru intervalul 16 septembrie, ora 6.00 – 17 septembrie, ora 6.00.

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Franța

Sindicatul controlorilor de trafic aerian din Franța a anunțat grevă pentru vineri și sâmbătă, respectiv 16-17 septembrie 2022. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj destinat românilor care urmează să tranziteze sau să călătorească în Franța.

În perioada menționată, traficul aerian va fi perturbat atât în Franța metropolitană, cât și în teritoriile de peste mări, avându-se în vedere asigurarea a doar jumătate din zborurile prevăzute.

Pentru a urmări eventualele modificări apărute în orarul de zbor și pentru a verifica informațiile oferite de operatorii și companiile aeriene prin intermediul cărora au planificate călătoriile, cetățenii români sunt rugați să consulte site-ul aeroporturilor din Paris: https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols sau ale aeroporturilor din localitatea de destinație/plecare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Este important de precizat că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *