Connect with us

Ce avantaje oferă utilizarea unui gazon artificial pe terenurile de sport?

Ce avantaje oferă utilizarea unui gazon artificial pe terenurile de sport?

Smart

Ce avantaje oferă utilizarea unui gazon artificial pe terenurile de sport?

Sportul este o activitate complexă, cu multă adrenalină, pasiune și dedicare. Pentru un meci de succes, atât jucătorii, cât și suprafața de joc trebuie să se prezinte impecabil. În cazul suprafețelor, cele sintetice au devenit tot mai populare pe terenurile de sport. Motivele sunt numeroase, atrăgând atenția în mod special datorită durabilității și lipsei riguroase de întreținere. Manageriezi un teren de volei, fotbal, baschet sau padel și intenționezi să schimbi gazonul? Află care sunt avantajele unui gazon artificial pentru a te asigura că faci o alegere potrivită.

Ce tipuri de gazon sintetic se folosesc pentru terenurile de sport?

Gazonul sintetic este ideal pentru amenajarea terenurilor de fotbal, tenis, volei, handbal, dar și baschet sau padel. Fiindcă fiecare tip de joc are anumite cerințe, s-a impus utilizarea unui gazon artificial cu caracteristici distincte, specifice diferitelor tipuri de activități sportive. Astfel, firmele specializate în amenajarea terenurilor de sport, oferă o varietate de tipuri de gazon sintetic, cum ar fi:

  • gazon artificial multisport, ideal pentru amenajarea unui teren de fotbal, volei, baschet, și nu numai, dar și pentru terenurile multisport. Acesta are un fir de 20 sau 26 mm și este realizat din polietilenă în nuanțe de verde sau roșu-cărămiziu.
  • gazon artificial realizat special pentru terenurile de fotbal, cu înălțimea firului de iarbă între 40 și 60 mm. Propune o suprafață netedă, uniformă, cu proprietăți de absorbție a șocurilor.
  • gazon artificial pentru terenurile de tenis, cu înălţimea firului cuprinză între 18 mm şi 22 mm. Asigură o suprafață uniformă, perfectă pentru acest tip de joc. 
  • gazon artificial pentru amenajarea terenurilor de padel cu fir mic și dens pentru stabilitate sporită. Oferă o suprafață optimă pentru schimbările de mingi rapide și mișcările bruște. 

Care sunt avantajele gazonului sintetic?

Spre deosebire de cel natural, un gazon artificial fotbal vine la pachet cu numeroase avantaje. În primul rând, poate fi instalat pe orice tip de teren, indiferent că se dorește amenajarea unui teren de fotbal sau padel. De asemenea, nu necesită irigare, fiind potrivit chiar și în cazul stadioanelor acoperite. 

În ceea ce privește întreținerea, ajută la economii de costuri semnificative. După cum deja s-a menționat, nu are nevoie de udare constantă, tundere sau stropire cu diverse substanțe pentru a-l menține veșnic verde. Se păstrează veșnic verde, chiar și atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate. Întreținerea este minimă, necesitând doar îndepărtarea constantă a frunzelor sau altor resturi regăsite pe suprafața de joc. Totodată, uneori poate fi necesară o periere, pentru a menține aranjate fibrele. 

Gazonul artificial este longeviv și nu necesită înlocuire după un meci. Pentru că, după cum știi, terenurile de fotbal cu gazon natural se pot deteriora în urma jocurilor intense sau condițiilor meteo nefavorabile. Suprafața celor sintetice este rezistentă la uzură, făcând față cu brio utilizării dese. 

Gazonul sintetic are o suprafață uniformă și stabilă, oferind sportivilor un mediu de joc sigur. Nu prezintă denivelări sau zone alunecoase, lucru ce va duce la reducerea riscului de alunecări și accidentări.  Existând diferite tipuri de gazon, poate fi personalizat în funcție de cerințele specifice ale clientului, respectiv terenului de joc. 

Cum se compară gazonul artificial cu cel natural în ceea ce privește siguranța jucătorilor?

În ceea ce privește siguranța jucătorilor, un gazon sintetic oferă mult mai multe avantaje comparativ cu unul natural. Cu toate că în trecut cel artificial era considerat factorul principal pentru accidentările jucătorilor, în timp s-a dovedit că, de fapt previne riscul de alunecare. Este cunoscut faptul că un gazon natural devine alunecos în condiții de ploaie. În schimb, cel sintetic oferă o suprafață mult mai stabilă și uniformă. Fiindcă reușește să absoarbă mai bine șocurile, reduce riscul de leziuni, menținându-i pe jucători în condiții optime de joc. 

Pentru un meci de fotbal, baschet sau volei, terenul reprezintă un aspect esențial. Ca și jucător, pentru a performa la maxim, ai nevoie de o suprafață de joc perfectă. Dacă dorești să amenajezi un teren de sport, gazonul sintetic este în prezent una dintre cele mai bune alegeri. Profită de avantajele oferite și decorează așa cum îți dorești. Ținând cont, bineînțeles, de caracteristicile terenului pe care intenționezi să îl construiești. Alege dimensiunea, culori și tipul potrivit de gazon și asigură-le jucătorilor o protecție optimă, iar spectatorilor, un aspect veșnic verde. 

Continue Reading
You may also like...

More in Smart

To Top