Smart

Ce avere a lăsat regina Elisabeta. Suverana a adunat zeci de miliarde de dolari

Regina Elisabeta a plecat dintre noi la 8 Septembrie 2022. Moartea ei a fost un șoc pentru toată lumea și un motiv de tristețe mondial. Au început deja pregătirile pentru înmormântare, care nu sunt deloc puține, ci extrem de complexe. O curiozitate o reprezintă acum averea acesteia, care surprinde orice imaginație.

Regina Elisabeta a adunat o adevărată avere

Averea reginei este acum un subiect de mare interes, pentru că toată lumea se așteaptă la sume impresionante, lucru chiar adevărat. Se pare că a reușit să adune bani mulți de-a lungul vieții, de care acum se vor bucura urmașii ei.

Vezi și: Regina Elisabeta a II-a a murit în zi de Mare Sărbătoare. Ce înseamnă că se întâmplă cu sufletul ei

Se spune că Regina Elisabeta a II-a a fost una dintre cele mai bogate femei din lume. Sursele străine au ajuns la concluzia că averea regretatei suverane se ridică la 25 miliarde de dolari. Majestatea ar fi moștenit 150 de milioane de dolari din partea regretatei sale mame, precum și Palatul Sandringham, lăsat moștenire de la tatăl ei, regretatul rege George al VI-lea, estimat la circa 175 milioane de dolari.

Cât a adunat Regina

Regina Elisabeta II avea aproape 75 de milioane de dolari din investiţii, precum și proprietăţi în valoare de 110 milioane de dolari, o colecţie de timbre care valora circa 75 de milioane de dolari şi un grajd de 10 milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Cât despre palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă, acestea nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta, ci sunt păstrate pentru noile generaţii. Casa valorează 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii.

Palatul ar fi estimat la 2 miliarde de dolari, având 775 de camere şi o grădină de 161.880 de metri pătraţi. Bani frumoși ar fi încasat și din imobile, peste un miliard de dolari anual.

O avere mult mai mică decât regretată suverană deține prințul Charles. Prințul de Wales obține venituri anuale din Ducatul din Cornwall, ce administrează un trust imobiliar în urma căruia viitorul rege al Marii Britanii primește 450 milioane dolari în active comerciale din Regatul Unit.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *