Ai grija

Ce dezvaluie culoarea sangelui menstrual despre sanatatea ta

Culoarea sangelui menstrual iti poate da multe informatii despre sanatatea ta. Stiai asta?

Perioada menstruatiei poate fi neplacuta pentru majoritatea femeilor, insa in zilele noastre aceasta nu mai este o problema majora. Totusi, trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita in fiecare luna. De acum inainte analizeaza mai bine detaliile precum culoarea sangelui menstrual. Aceasta iti poate oferi informatii pretioase despre sanatatea ta si te poate salva in unele cazuri. Iata tot ce trebuie sa stii!

Daca sangele menstrual are o nuanta rozalie esti probabil intr-una dintre primele zile ale menstruatiei. Daca totusi aceasta sangerare apare mai devreme decat ar trebui, este foarte posibil sa fie o sangerare de implantare care semnaleaza o sarcina, dar si semnul unei leziuni ascunse.

O nuanta de rosu aprins este intotdeauna un semn al unei menstruatii normale, asa ca in majoritatea cazurilor nu trebuie sa iti faci griji. Practic aceasta este culoarea pe care trebuie sa o vezi atunci cand esti la menstruatie. Trebuie sa te ingrijorezi doar daca au trecut 7-8 zile si aceasta sangerare nu a incetat.

Un sange menstrual rosu inchis insotit de cheaguri poate fi semnul unui fibrom daca menstruatia se intinde pe o perioada mai lunga de 7 zile. De asemenea, poate indica si un avort spontan foarte timpuriu. Daca sangele capata o culoare maronie ori esti in ultima zi de menstruatie, ori ai parte de o sangerare excesiva.

Fii foarte atenta daca sangele menstrual are o nuanta galbuie sau portocalie. In aceste cazuri cel mai probabil suferi de o infectie si ar trebui sa mergi la un control medical cat mai curand. Acesta este un semn care trebuie sa te ingrijoreze.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *