Ai grija

Ce se întâmplă în organism când consumi banane negre

Bananele sunt foarte sănătoase! Le puteți adăuga în smoothie-uri, shake-uri proteice sau pur și simplu mâncați una pentru a domoli acele senzații de foame atroce.

Ctoate acestea, le ignorăm pe cele care devin prea pătate. Cu toate acestea, cercetări recente din Japonia au descoperit câteva beneficii incredibile ale acelorași banane pătate care, de obicei, își găsesc locul în coșul de gunoi. Aruncați o privire la beneficiile de mai jos.

1. Veți avea o protecție suplimentară împotriva cancerului

Cercetătorii au descoperit că bananele pătate conțin un compus numit Factor de Necroză Tumorală (TNF) care distruge tumorile canceroase. Prin urmare, consumul de astfel de banane pătate poate ajuta la prevenirea cancerului.

2. Te vei vindeca de arsurile la stomac

Bananele sunt excelente antiacide naturale care ajută la combaterea indigestiei. Ele sunt ușor de digerat și, astfel, nu contribuie la alte probleme stomacale. În schimb, disconfortul se disipează după ce mănânci o banană. Așadar, în loc să înghițiți o pastilă pentru indigestie și arsuri la stomac, mâncați o banană pentru o ușurare instantanee.

3. Tensiunea ta arterială va fi reglată

Pentru a-ți menține tensiunea arterială, trebuie să ai un nivel bun de potasiu în sânge, iar acesta poate fi furnizat organismului tău de către bananele pătate. Acestea sunt surse bogate de potasiu și au un conținut scăzut de sodiu, care poate provoca vârfuri în nivelul tensiunii arteriale.

4. Vei fi mai puțin deprimată

Bananele conțin triptofan, un aminoacid. Corpul tău folosește acest aminoacid în fabricarea serotoninei, un neurotransmițător care este strâns legat de starea de spirit, precum și de somn. Astfel, bananele vă ajută să obțineți un sentiment de calm, precum și să vă ajutați să dormiți profund.

5. Vei ameliora constipația

Faptul că bananele pot ajuta la ameliorarea constipației este bine cunoscut. Acestea adaugă volum la volumul intestinului și ușurează fluxul de mișcare datorită conținutului lor de fibre. Deci, data viitoare când te confrunți cu probleme digestive sau legate de intestine, încearcă să mănânci o banană ca remediu de casă!

7. Vei găsi mai ușor să te confrunți cu ulcerele

Ulcerele sunt sinonime cu disconfort acut și restricții stricte în ceea ce privește dieta. Acest lucru se datorează faptului că condimentele și multe alte produse comestibile pot agrava starea ta și pot provoca iritații suplimentare. Cu toate acestea, bananele au o textură mai moale care trece rapid prin tractul digestiv și oferă nutriția atât de necesară.

8. Vei combate anemia

Bananele sunt surse abundente de fier mineral. Fierul este unul dintre principalele componente ale celulelor roșii din sângele tău, care sunt responsabile pentru transportul nutriției și oxigenului prin corpul tău. Bananele completează necesarul de fier al organismului tău, reducând astfel apariția anemiei, care este marcată de un număr scăzut de fier și de globule roșii bolnave.

9. Vei găsi alinare împotriva durerilor menstruale

Potasiul prezent în bananele pătate ajută la ameliorarea crampelor musculare datorate ciclurilor menstruale. Bananele sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamina B6 care reduce șansele de balonare și retenție de apă în timpul menstruației.

Bananele sunt un plus excelent pentru dieta ta. Asigură-te că le mănânci imediat ce încep să se păteze – nu aștepta până când au devenit complet negre. Această stare implică un nivel redus de antioxidanți benefici și alți nutrienți. Bananele perfect coapte (și ușor pătate) se vor digera ușor și vă vor oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate. Așadar, consumați o banană în fiecare zi pentru o viață mai bună și mai sănătoasă!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *