Ai grija

Cel mai bun remediu pentru durerile de urechi

În urma unor infecții ale urechii, unele persoane realizează că nu mai aud foarte bine, iar stilul de viață se poate modifica definitiv din această cauză. Și îmbătrânirea și anumite accidente duc la pierderea treptată a auzului, însă un remediu complet natural este de mare ajutor pentru a redobândi acest simț.

Nu este deloc confortabil să nu auzi foarte bine și ca ceilalți să fie nevoiți să vorbească foarte tare pentru a înțelege ce spun. De asemenea, cei care nu aud foarte bine tind să vorbească mult foarte tare și poate fi o problemă neplăcută la serviciu sau în public.

Pentru problemele temporare ale pierderii auzului și pentru infecțiile urechii interne, se poate încerca un tratament complet natural, care ajută la remedierea situației. Un ingredient des folosit în bucătărie este de mare ajutor pentru a trata infecțiile urechii interne. Este vorba despre usturoi. Bogat în sulf, alicină și seleniu, usturoiul are proprietăți antioxidante și antimicrobiene și infecțiile sunt astfel combătute.

Tratamentul se administrează înainte de somn

-ulei de măsline extra virgin
– 3 căței de usrutoi

– tifon

– picurător pentru ureche.

Se curăță foarte bine cățeii de usturoi și se zdrobesc. Se amestecă apoi cu ulei de măsline și se lasă câteva minute, apoi se strecoară. Lichidul obținut se pune în picurător, apoi se administrează 3 – 4 picături în urechea afectată.

Se recomandă acest tratament înainte de culcare, astfel încât lichidul să poată trece prin canalul urechii și să își facă rapid efectul. De asemenea, pentru a nu curge, se folosește o bucată de vată în urechea în care s-a aplicat tratamentul.

LUMÂNAREA PENTRU URECHE: Te-ai intrebat vreodata cum poti scoate ceara din ureche intr-un mod sigur?

Betele cu vata la capat reprezinta un adevarat pericol, iar la medicul ORL-ist nu apeleaza foarte multa lume.

Pentru a rezolva aceasta problema puteti cumpara o lumanare terapeutica, care se gaseste in majoritatea farmaciilor.

Se introduce capatul fara fitil in ureche, iar celalalt se aprinde.

Pentru a va proteja de ceara care cade, puteti pune o carpa sau un prosop in jurul ei.

Caldura emanata va topi cerumenul din ureche, care practic va fi tras spre exterior.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *