Smart

Cel mai bun truc pentru curățare! Cu doar un ingredient, faci toată casa lună

Cu toții ne dorim să avem o casă care să strălucească de curățenie. Există o mulțime de trucuri cu care putem avea o locuință impecabilă, dar trebuie doar să le descoperim. Prezentăm câteva dintre acestea, pentru a vă ușura munca.

Curățare cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, folosit de obicei la gătit, are o mulțime de alte întrebuințări. Este foarte important faptul că acest aliment este foarte bun dacă vrei să faci curățenie în locuință, pentru că dă rezultate și este și extrem de ieftin.

În primul rând, bicarbonatul de sodiu amestecat cu apă și sare este foarte bun pentru curățarea podelelor. Fie că este vorba despre lemn, parchet sau gresie, înlătură orice pată și lasă și un miros plăcut. De altfel, este foarte bun și pentru curățarea vaselor. Înlătură imediat petele de pe tacâmuri, tocătoare de Bucătărie sau oale, fără a fi nevoie să insiști cu frecatul și să distrugi materialul.

Curăță perfect și frigiderul și congelatorul. Așadar, trebuie să pui bicarbonat de sodiu într-un recipient mic, pe care îl bagi apoi în frigider și îl lași să acționeze pentru 3 săptămâni. În acest fel, mirosurile urâte vor fi eliminate și funcționarea electrocasnicelor va fi mai bună.

Trucuri de curățenie

O altă veste bună este faptul că bicarbonatul de sodiu nu distruge ţevile de scurgere a apei, ci le desfundă fără probleme, într-un timp scurt. Nu trebuie să fii atent la ce cantitate folosești, pentru că acest ingredient nu este nociv, iar tot ce face este să ne ușureze munca.

Bicarbonatul de sodiu este și un bun balsam pentru rufe. Nu distruge țesăturile, nu este toxic și curăță foarte bine petele, lăsând hainele mătăsoase. Mai mult, curăță bine și jucăriile copiilor, pe care se adună foarte multe bacterii. Pentru a proteja copiii de bolile cauzate de contactul cu jucăriile lor, o soluţie excelentă este scufundarea acestora într-un castron cu un amestec de 4 linguri de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *