Smart

Cine este românul decorat de două ori, de Regina Elisabeta. Acum s-a aflat despre el

Un român a fost decorat de două ori de către Regina Elisabeta a II-a. Este vorba despre Vania Atudorei, de profesie microbiolog care trăiește de mai mulți ani în Canada. Acesta a fost decorat pentru prima dată de către regretata regină în anul 2012, iar a doua oară în 2018.

Cine este românul decorat de două ori de Regina Elisabeta a II-a

Vania Atudorei este de profesie microbiolog și a primit, pentru merite deosebite, două decorații din partea Reginei Elisabeta a II-a, precum și o scrisoare de felicitare. Microbiologul român Vania Atudorei trăiește în Canada de aproape trei decenii, iar în tot acest timp a avut funcții importante.

A fost expert al ONU şi Băncii Mondiale, iar apoi a avut funcții de conducere și la importante companii canadiene și multinaționale. Timp de trei ani a fost șef al departamentului de Microbiologie Farmaceutică, la Eurofins, iar în prezent, Vania Atudorei este responsabil de control al calităţii şi de anchetele pe probleme de calitate la aceeași companie multinațională care are 650 de laboratoare în 45 de ţări de pe cinci continente.

Consilierii reginei i-au povestit despre acest român cu rezultate profesionale deosebite, iar aceasta a decis să îl decoreze, nu o dată, ci de două ori și să îi trimită o scrisoare de felicitare.

„Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, fostă regină printre altele a Angliei și a Canadei, m-a decorat de fapt de două ori. Între cele două momente de neuitat a mai fost și un altul. În 2016, ea mi-a trimis și o scrisoare privată cu fotografia ei la aniversarea a 90 de ani de viață. Când am deschis cutia poștală și am văzut ștampila poștei regale, Royal Mail – Buckingham Palace, am văzut că pe plic era trecut chiar data 21 aprilie 2016, adică ziua ei de naștere. Nu mi-a venit să cred când am deschis-o! Scrisoarea avea antetul de la Windsor Castle, reședința preferată a reginei. Pentru mine, a fost o experiență nemaipomenită”, a povestit Vania Atudorei.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *