Gateste

Ciorbă sau supă-cremă? Varianta despre care Mihaela Bilic spune că te ajută să slăbești

Renumitul medic nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este cea mai potrivită alegere pentru masa de prânz. În ultimii ani supa-cremă a devenit o opțiune tot mai întâlnită pe mesele românilor, în detrimentul clasicei ciorbe. Iată ce spune nutriționistul despre aceste două feluri de mâncare.

Ce să alegem între ciorbă și supă-cremă

Mihaela Bilic a prezentat diferențele dintre ciorbă și supă-cremă. Nutriționistul spune că imediat cum se răcește afară ne vine pofta de o ciorbă sau o supă caldă și că, de exemplu, supa de pui cu tăiței de casă sau cu găluște este un adevărat medicament.

Potrivit spuselor sale, între ciorbă și siluetă este o relație foarte bună având în vedere că ciorba/supa ne umple stomacul cu apă.

Ciorba este un amestec de legume, făinoase și carne diluat în multă apă. Dacă e acrită se numește ciorbă, dacă e dulce îi spunem supă. Ingredientele sunt vizibile, zeama este clară iar grăsimea nu poate fi ascunsă, se ridică la suprafață. Uleiul nu se poate amesteca cu apa, ciorba poate fi degresată foarte ușor, fie când e caldă fie după ce s-a răcit.

“Nu e periculos să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, cantitatea nu depășește 2 linguri/ porție și silueta nu este în pericol. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav, o lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei”, spune Mihaela Bilic.

Pe de altă parte, supa-cremă este în principiu o ciorbă de legume/leguminoase băgată la blender. De obicei, pentru a fi mai groasă, unele rețete conțin făină, unt și/sau smântână, dar atenție mare, aceasta poate fi o capcană pentru siluetă, spune specialistul.

Principalele diferențe dintre ciorbă și supă-cremă

Dacă nu știți care variantă dintre ciorbă și supă-cremă este mai bună pentru silueta voastră, aflați de la specialist că ciorba conține un pic de carne grasă, în schimb supa cremă are mai mult cartof sau smântână.

În ceea ce privește valoarea energetică socotiți 150 cal pentru un castron de ciorbă/supă, echivalent cu o jumătate de porție de felul doi. Și culmea e că ține stomacul plin de două ori mai mult timp.

Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată ca fel unic la masa de prânz sau la cină, dietetică, echilibrată și foarte românească, spune Mihaela Bilic.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *