Smart

Coroana Reginei Elisabeta a II-a a fost scăpată în cadrul unei ceremonii. Ce s-a ales de faimoasa bijuterie

Coroana de stat imperială a Reginei Elisabeta a II-a este una dintre Bijuteriile Coroanei Regatului Unit și simbolizează suveranitatea monarhului. Începând cu secolul al XV-lea, aceasta a existat în diferite forme. În cadrul unei ceremonii, bijuteria a fost scăpată și s-a făcut bucăți.

Coroana Reginei a fost scăpată și s-a făcut bucăți

Puțini sunt cei care știu că versiunea actuală a coroanei imperiale de stat a fost creată în 1937 și este purtată de monarh după o încoronare (la încoronare este folosită Coroana Sfântului Eduard), precum și la Deschiderea de Stat a Parlamentului.

Conform protocolului, coroana este adusă la Palatul Westminster sub pază armată în propria trăsură și plasată în Camera de Îmbrăcare, unde Monarhul se îmbracă în hainele de ceremonie și își pune coroana pe cap înainte de a ține discursul în Parlament.

În cazul în care o Deschidere de Stat are loc înainte de încoronare, coroana este amplasată pe o pernă lângă monarh.

Așa se face că la deschiderea de stat a Parlamentului din 1845, Ducele de Argyll ținea coroana în mâini pe o pernuță, înaintea Reginei Victoria, când aceasta a căzut de pe pernă și s-a rupt.

„…totul s-a fărâmițat și zdrobit ca o budincă, a notat Regina Victoria în jurnalul ei.

Pentru cei care se întreabă, totuși, ce s-a ales de coroana regală, aflați că deși a fost distrusă într-o proporție mare, cadrul gol al coroanei imperiale supraviețuiește în Colecția Regală.

Coroana Reginei Elisabeta a II-a a fost scăpată în cadrul unei ceremonii. Ce s-a ales de celebra bijuterie

În urma acestui incident nefericit, firma Garrard & Co a făcut o nouă coroană pentru încoronarea lui George al VI-lea în 1937, pentru ca mai apoi, în 1953, să fie ajustată pentru încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. Atunci dimensiunea capului a fost redusă, iar arcurile au fost coborâte cu 25 mm pentru a-i oferi un aspect mai feminin.

Curiozități despre Coroana Imperială de Stat

Coroana imperială de stat este împodobită cu 2.901 pietre prețioase, inclusiv diamantul Cullinan II, Safirul Sfântului Eduard, Safirul Stuart și Rubinul Prințului Negru.

Coroana Imperială are o înălțime de 31,5 cm, cântărește 1,06 kg, și are patru fleur de lis și patru cruci pattée, sprijinind două arcade acoperite de un monde și o cruce pattée. Catifeaua violet este împodobită pe margine cu hermină. Cadrul este realizat din aur, argint și platină și decorat cu 2.868 diamante, 273 perle, 17 safire, 11 smaralde și 5 rubine.

Printre pietrele notabile se numără Safirul Sfântului Eduard de pe crucea din vârf, despre care se crede că a fost luat din inelul lui Eduard Confesorul când a fost reînhumat la Westminster Abbey în 1163, și Rubinul Prințului Negru (un spinel mare) pe crucea din față.

În 1909, Safirul Stuart, de 104 carate (21 g), situat în partea din față a coroanei, a fost mutat în partea din spate și înlocuit cu diamantul Cullinan II de 317 carate (63 g).

Sub monde atârnă patru perle, dintre care trei sunt de multe ori atribuite Reginei Elisabeta I.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *