Smart

Cu cât timp înainte și-a pregătit Regina Angliei sicriul. De ce este acesta dublat de plumb

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a părăsit Scoția și a ajuns la Londra unde va fi depus la Palatul Buckingham. Mii de oameni au stat la coadă în timpul nopții, unii câte cinci ore, pentru a ajunge în fața sicriului cu trupul neînsuflețit al Reginei, și a-ai aduce acesteia un ultim omagiu. Miercuri acesta va fi mutat la Westminster, unde va rămâne până în ziua înmormântării.

Cu cât timp înainte și-a pregătit Regina Angliei sicriul

Sicriul reginei Elisabeta a II-a este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb şi era deja pregătit de acum 30 de ani, după cum a relatat publicaţia The Times, citată de AFP. Sicriul este închis și acoperit de drapel și însemne regale și nu va fi deschis publicului în ciuda faptului că sunt mulți cei care își doreau să-i vadă chipul pentru ultima dată.

Potrivit The Times, sicriul reginei este făcut din acelaşi material ca şi cel al soţului ei, prinţul Philip, decedat în aprilie 2021.

“Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor”, a declarat Andrew Leverton, de la Societatea de pompe funebere din Londra, Leverton and Sons.

La patru zile după decesul suveranei Elisabeta a II-a, sicriul a fost expus pentru prima oară la Catedrala St. Giles din Edinburgh.

Cu cât timp înainte și-a pregătit Regina Angliei sicriul. De ce este acesta dublat de plumb

Sicriul Reginei Elisabeta este dublat de plumb

Sicriul în care se află trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a este dublat de plumb și are mânere din alamă, special concepute pentru sicriele regale, la fel şi capacul, care trebuie să poată suporta însemnele monarhiei.

Dublura de plumb permite ermetizarea sicriului întrucât acesta va fi depus într-o criptă şi nu îngropat. Opt bărbați îl vor purta pe brațe.

Reamintim faptul că funeraliile de înmormântare ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie 2022, la ora locală 11.00 (13.00, ora României), la Westminster Abbey din Londra – o biserică istorică ce are o capacitate de 2000 de persoane și care în trecut a găzduit căsătoria reginei Elisabeta cu prințul Philip din 1947, dar și toate încoronările britanice după 1066.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *