Smart

Cum au apărut Klaus și Carmen Iohannis la Londra, pentru funeraliile reginei

Președintele Klaus Iohannis și soția sa vor participa astăzi la funeraliile reginei Elisabeta, organizate la Westminster Abbey din Londra. Cei doi s-au afișat ieri la Londra în ținute foarte sobre.

Cine mai participă la slujba de înmormântare a reginei

La funeraliile reginei vor fi prezenţi și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, a anunţat Palatul Buckingham.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional “God Save the King”. Urmează o procesiune în centrul Londrei, de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă Carmen Iohannis au ajuns deja la Londra și au participat ieri la recepția găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea la Buckingham Palace, în Londra.

Cum au apărut Klaus și Carmen Iohannis la Londra, pentru funeraliile reginei

Cum au apărut Klaus și Carmen Iohannis la Londra, pentru funeraliile reginei

Cei doi au ajuns la Palatul Buckingham cu puțin inainte de ora 20.00. Carmen Iohannis a purtat un design românesc semnat Andrea Tincu. De altfel, designerul a publicat pe Facebook o fotografie de la dineul cu Regele Charles, în care Carmen Iohannis apare în ținută de doliu, dar zâmbitoare, de mână cu președintele.

Astăzi, începând cu ora 13:00, președintele Klaus Iohannis va participa la funeraliile reginei alături de toți marii lideri ai lumii.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *