Smart

Cum s-a afișat prințesa Charlotte la înrmomântarea străbunicii sale. Imagini deosebite

Astăzi, 19 septembrie, regina Marii Britanii este înmormântată. La slujba sa de înmormântare participă 2000 de persoane, printre care mari personalități ale lumii. Familia reginei a sosit deja la Westminster Abbey, iar strănepoata ei a uimit pe toată lumea: este prima dată când poartă un accesoriu.

Cum a apărut micuța prințesă Charlotte la înmormântarea reginei

După cum bine se știe, toate femeile care participă la înmormântare trebuie să poarte pălărie. Această regulă nu se aplică pentru micile domnișoare. Cu toate acestea prințesa Charlotte a apărut pentru prima dată în public purtând pălărie, în semn de respect pentru străbunica ei. Ea a fost însoțită, în mașină, de mama ei noua prințesă de Wales, de fratele ei și de noua regină Camilla.

Cum s-a afișat prințesa Charlotte la înrmomântarea străbunicii sale. Imagini deosebite

Cum s-a afișat prințesa Charlotte la înrmomântarea străbunicii sale. Imagini deosebite

Au fost urale și aplauze în timp ce Prințesa de Wales și copiii ei, George și Charlotte, au fost purtați, cu mașina, în Piața Parlamentului, unde Regina s-a aflat timp de patru zile.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi unele dintre cele mai costisitoare, deși este greu de spus în acest moment la ce sumă se vor ridica, întrucât nu  există un precedent recent.

Înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale.

Se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a suma să fie mai mare.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb şi era deja pregătit de acum 30 de ani, după cum a relatat publicaţia The Times, citată de AFP. Sicriul este închis și acoperit de drapel și însemne regale și nu va fi deschis publicului în ciuda faptului că sunt mulți cei care își doreau să-i vadă chipul pentru ultima dată.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *