Smart

Cum să economisim curent electric. Cele mai bune trucuri de a plăti mai puțin la factură

România a fost martora unor scumpiri radicale în ultima vreme, pe care oamenii le gestionează cu greu. Și prețurile la energia electrică au crescut considerabil în ultima vreme, ceea ce înseamnă că nu ar strica deloc câteva sfaturi cu ajutorul cărora să facem economie. Astfel, ne-am gândit să vă prezentăm noi câteva idei.

Cum economisim energie electrică

Având în vedere că în ultima vreme au avut loc scumpiri radicale, ar fi bine să mai strângem puțin cureaua și să nu mai risipim banii. Chiar dacă poate părea imposibil, există o mulțime de modalități de a economisi energie electrică.

Una dintre ele ar fi să optăm pentru becuri economice, cu halogen sau de tip LED. Spre deosebire de cele normale, acestea au o durată de viață mai mare, dar și un consum de până la 75% mai mică. De altfel, ar fi indicat să lăsăm lumina aprinsă doar dacă este nevoie, doar în încăperile unde ne petrecem cea mai mare parte din timp.

Mare atenție și la electrocasnice, pentru că unele dintre ele au un consum exagerat de mare. Cele mai mari consumatoare sunt:

 – maşina de spălat – 10%
 – aparatul de aer condiţionat – 25%
 – boiler – 15%
 – maşina de spălat vase – 7%
 – frigiderul – 14%.

Factură mai mică la lumină

Este important să le alegem pe cele mai avantajoase, care ne ajută să facem contorul să se rotească mai încet. Pentru consumuri optimizate, ar trebui să alegeţi aparatele din clasa A+++, A++, A+ şi A. Chiar dacă au un preț mai mare, consumul redus te ajută să recuperezi rapid banii cheltuiți pe achiziționarea lor.

Asigurați-vă că folosiți electrocasnicele la capacitate maximă (ex. când mașina de spălat este plină) și, cel mai important, scoateți din priză aparatele când nu le folosiți. Ele vor continua să consume multă energie, chiar dacă nu alimentează aparatele. Dacă țineți cont de acest sfat, veţi consuma cu până la 10% mai puţină energie electrică.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *