Ai grija

Cum trecem peste astenia de toamnă. Sfaturi prețioase de la Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici

Astenia de toamnă este o boală foarte răspândită, cu care se confruntă mulți dintre noi în această perioadă. Apare la începutul toamnei și poate dura chiar câteva luni și are simptome clare, pe care le recunoaștem ușor. Numerologul Mihai Voropchievici și bioenergeticianul Lidia Fecioru ne spun cum putem scăpa de această afecțiune și care sunt semnele ei.

Ce este astenia de toamnă

Nu există un diagnostic clar pentru această boală, dar semnele ei sunt destul de evidente odată cu venirea noului anotimp și pot persista o lungă perioadă. Printre cele mai răspândite simptome sunt: lipsă de somn, oboseală excesivă, letargie, depresie și apatie. Suntem extenuați chiar și fără să depunem vreun efort și starea noastră de spirit este extrem de negativă.

Vezi și: Ceaiul care are beneficii multiple. Lidia Fecioru îți spune cât de simplu se prepară

Odată ce trecem de echinocțiul de toamnă, vremea începe și ea, încetul cu încetul, să se adapteze calendarului. S-ar putea ca atmosfera de afară să nu fie singura care să se strice, pentru că la fel de repede se poate deteriora și starea noastră. Începând, de obicei, cu a doua jumătate a lunii septembrie, toate aceste schimbări climatice dau naștere asteniei de toamnă.

Cum depășim astenia

Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru au oferit câteva sfaturi despre cum putem să scăpăm de această problemă. Mai exact, aceștia ne sfătuiesc să căutăm motive bucurie, să râdem mai mult, să ne ținem mintea ocupată mereu și să ne gândim la lucruri frumoase.

„Trebuie, în primul rând, să ne aducem puţină bucurie în viaţa. Dacă om nu râde sau nu ştie să zâmbească şi pe ploaie şi pe zăpadă, nu ştie să trăiască.  Uită de astenie aşa. Când ai mintea ocupată, uiţi. Ai altceva la care să te gândeşti. Aici vorbim de factorii interni.”, au spus specialiștii.

Tot de la ei aflăm este important să nu alergăm după oameni și situații, ci să îi așteptăm pe cei care rămân lângă noi fără să le cerem. Mai mult, ne încurajează să spunem lucrurilor pe nume, să ne prezentăm opinia atunci când simțim și să nu lăsăm tristețea să ne cuprindă.

“Sunt zile şi zile, în care poate nu te simţi bine. E important să găseşti o activitate. Să te uiţi la un serial, să-ţi faci cafeaua. E la fel de important să fii tu cu tine. Oamenii se pot destabiliza foarte uşor. Te poţi destabiliza şi atunci când vrei să găseşti un apel pe telefon sau un mesaj dimineaţa de la cineva.

Să nu alergăm după tramvai, oamenii sau situaţii. Mereu vor veni alţii şi alţii. E important să ne găsim o motivaţie. Să spunem ceea ce vrem. Când suntem întristaţi să facem ceva spontan”, au spus Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru la televizor.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *