Smart

Cum va decurge înmormântarea Reginei Elisabeta. Detalii neștiute

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie 2022, la orele 11.00 (ora locală, ora României 13.00). Suverana Regatului Unit care a decedat la vârsta de 96 dea ani va fi înmormântată la ora locală 19:30, în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor.

Detalii neștiute până acum despre înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ceremoniile funerare de stat care vor fi organizate în cursul dimineţii de luni, 19 septembrie, iar înmormântarea este programată pentru orele 19.30. Sunt așteptați să participe la ceremonie șefi de stat din toată lumea, după cum a anunţat joi Palatul Buckingham.

Sicriul cu rămășițele umane ale Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne la Palatul Westminster Hall până luni dimineață. Publicul are acces 24/24 pentru a-i aduce un ultim omagiu celei care a stat în fruntea Regatului Unit timp de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Ce vor face Prinții William și Harry la înmormântarea bunicii lor

Pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână, frații vor mărșălui unul lângă altul, de data aceasta la procesiunea funerară de luni, de la Westminster Hall până la Westminster Abbey din apropiere.

Cei doi prinți, William și Harry vor merge împreună în spatele sicriului la înmormântarea bunicii lor, pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

Până săptămâna trecută, frații abia dacă au fost văzuți împreună în public de la plecarea acerbă a ducelui de Sussex de la îndatoririle regale. din luna februarie a anului 2020.

Cum va decurge înmormântarea Reginei Elisabeta. Detalii neștiute

Foarte important de știut este că în cursul zilei de luni când vor avea loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, Marea Britanie închide principalele activități, în sensul în care va fi sistată activitatea băncilor și a supermarketurilor, iar mii de oameni se vor confrunta cu programări la medic- anulate.

Programul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit programului oficial anunțat de către Familia Regală Britanică pentru ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Vineri, 16 septembrie, Charles al III-lea va merge în Țara Galilor și va avea întâlniri la Londra.

Duminică, 18 septembrie, la orele 20.00 se va ține un minut de reculegere în memoria celei care a fost Regina Angliei timp de 70 de ani, cel mai longeviv monarh.

Începând din această zi se așteaptă sosirea oficialităților care vor participa la funeraliile de înmormântare ale Reginei.

Luni, 19 septembrie, este ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Slujba de înmormântare de stat a Reginei va avea loc la Westminster Abbey.

Însoțit de familie, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, biserica unde în urmă cu zeci de ani, Regina s-a căsătorit cu Prințul Philip.

Slujba de înmormântare va fi televizată, însă va avea loc și o ceremonie privată la care vor participa doar o parte dintre membrii Familiei Regale Britanice.

Sicriul va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch, iar de acolo la Palatul Windsor, în capela memorială a Regelui George al VI-lea.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *