Smart

Decizia șocantă a Casei Regale. Cine nu a fost invitat la înmormântarea Reginei Elisabeta

Înmormântarea Reginei este unul dintre cele mai importante și discutate evenimente ale momentului. Printre cei care o vor conduce pe ultimul drum pe Suverană se numără o mulțime de personalități din întreaga lume, dar se pare ca unele dintre ele nu vor primi invitație, așa cum se așteptau.

Putin nu a fost invitat la înmormântarea Reginei

Înmormântarea Reginei va avea loc luni, 19 septembrie. Este un eveniment așteptat de mulți, la care vor participa personalități din lumea întreagă, șefi de stat și alți oficiali. Se pare că accesul acestora se face doar cu invitație, iar unii dintre ei nu au promit-o deloc.

Reprezentanți din Siria, Venezuela și Afganistan nu au fost invitați, au declarat surse guvernamentale britanice pentru BBC, pentru că Regatul Unit nu are relații diplomatice complete cu aceste țări și nu se cuvine ca aceștia să ia parte la astfel de evenimente.

De altfel, Coreea de Nord și Nicaragua au fost invitate să trimită doar ambasadori, nu șefi de stat, ceea ce înseamnă că nu vor fi prezenți conducătorii acestor țări.

Spre surprinderea tuturor, nici Putin nu o va conduce pe Regina Elisabeta pe ultimul drum, pentru că nu ar fi primit invitație. Regatul și Rusia ar fi încheiat aproape toate legăturile după invadarea Ucrainei de către Rusia. În plus, un purtător de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a declarat că „nu ia în considerare” să participe la înmormântare.

Cine va conduce Regina pe ultimul drum

La înmormântare sunt așteptați aproximativ 500 de șefi de stat, printre care și președintele american Joe Biden va participa împreună cu prima doamnă, Jill Biden. Acesta ar fi vrut să îl însoțească și Trump, dar nu este posibil dacă nu primește el însuși o invitație.

Alți lideri mondiali care vor participa la funeralii sunt premierul irlandez Micheal Martin, președintele german Frank-Walter Steinmeier și președintele italian Sergio Mattarella, precum și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

De asemenea, sunt așteptați împăratul japonez Naruhito, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele francez Emmanuel Macron.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *