Smart

Disperare în spitalele de copii din România! Pneumoniile și bolile respiratorii fac ravagii

Dacă pandemia de coronavirus nu ne mai sperie atât de mult și veștile rele în acest se s încă nu au început să apară, se pare că altele sunt problemele acum. Medicii spun că luna aceasta a fost una extrem de grea, mai ales pentru copii, mulți dintre aceștia prezentând pneumonii sau alte patologii severe.

Situație gravă în spitalele de copii

De când a început școala și elevii au început să aibă din nou activitatea, situația din România s-a schimbat pe deplin. Medicii sunt în alertă și spun că spitalele sunt pline de copii bolnavi de când aceștia au revenit în bănci.

Vezi și: Alexandru Arșinel, de urgență la spital. Care este starea actorului

Mulți au fost internați de urgență și acum sunt dependenți de oxigen, fac aerosoli și analizele modificate. Unii dintre pacienți au pneumonie, în timp ce alții se confruntă cu alte afecțiuni respiratorii, la fel de grave. Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală, spune că această situație este una ciudată, pentru că atâtea cazuri apăreau abia în lunile reci.

„Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie, o patologie care seamănă foarte mult cu patologia de iarnă, cu forme de boli respiratorii joase, adică pneumonii, bronşiolite la copiii mici, cu forme severe, cu insuficienţă respiratorie acută la copii cu vârste variate, de obicei cei vulnerabili erau sugarii şi copiii mici.“, a explicat, la TV, medicul.

Medicul a mai precizat că numărul cazurilor de pneumonie a crescut și că tinerii sunt în stare gravă. Problema ar fi revenirea în scoli și la activitățile de colectivitate, unde iau contact cu numeroase persoane și nu se protejează. Specialista a declarat că tinerii trebuie să meargă la spital și să fie testați, pentru că doar așa poate fi ținută situația sub control.

În ultimele zile s-au internat cca. 10 copii pe zi cu insuficienţă respiratorie şi pneumonie. Majoritatea dintre ei merg la creșă, precum și la alte activități.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *