Smart

Doliu în lumea filmului internațional. A murit o actriță celebră

Din nefericire, încă o pierdere din lumea filmului internațional. S-a stins din viață un nume mare, o actriță celebră, laureată Oscar pentru rolul avut într-un film cunoscut în toată lumea. Vestea morții sale i-a îndurerat pe toți cei care au cunoscut-o, i-au fost colegi, sau pur și simplu au admirat-o pentru întreaga sa carieră.

Pierdere în lumea filmului internațional

A murit actrița Louise Fletcher, premiată cu Oscar pentru rolul asistentei Ratched din “Zbor deasupra cuibului de cuci”. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Vestea morții sale a fost făcută publică de către agentul său care a anunțat că celebra actriță a murit în locuința sa din Franța.

Doliu în lumea filmului internațional. A murit o actriță celebră

Louise Fletcher a murit în somn în prezenţa membrilor familiei sale, acasă, în Montdurausse, o localitate din sudul Franţei.

Andrew Bick, unul dintre cei doi fii ai actriţei, a declarat pentru The Hollywood Reporter că Louise Fletcher a murit vineri, 23 septembrie, din cauze naturale. În trecut, actrița fusese diagnosticată de două ori cu cancer, însă de fiecare dată a ieșit învingătoare.

Cine a fost Louise Fletcher

Estelle Louise Fletcher (n. 22 iulie 1934, Birmingham, Alabama, SUA – d. 23 septembrie 2022, Montdurausse, Occitania, Franța) a fost o actriță americană de film și televiziune, laureată a Premiului Oscar.

Doliu în lumea filmului internațional. A murit o actriță celebră

Louise Fletcher a fost fiica unor părinți cu deficiențe de auz, originară din Alabama și a fost învățată să vorbească de mătușa ei. A debutat ca actriță profesionistă în 1958, dar a devenit cunoscută la Hollywood abia când a acceptat rolul asistentei Ratched, la vârsta de 40 de ani.

Louise Fletcher a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în anul 1976 datorită interpretării asistentei medicale Mildred Ratched în filmul “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, o ecranizare regizată de Milon Forman a romanului omonim publicat de scriitorul Ken Kesey în 1962.

Doliu în lumea filmului internațional. A murit o actriță celebră

Pelicula a câştigat alte patru premii Oscar, impunându-se şi la categoriile “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” (Milos Forman), “cel mai bun actor în rol principal” (Jack Nicholson) şi “cel mai bun scenariu adaptat” (Lawrence Hauben şi Bo Goldman).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *