Smart

Iarna a venit în România! Regiunea în care a nins încă din septembrie

Vremea este extrem de schimbătoare în România și se pare că ne surprinde din ce în ce mai mult. Iarna a venit la noi în țară mai repede decât ne așteptam și, în luna Septembrie, deja am avut parte de prima ninsoare. Traficul este restricționat și oamenii sunt sfătuiți să evite acea zonă dacă nu au mașina echipată.

A nins pe Transalpina

Vremea s-a schimbat radical în ultimele zile. Temperaturile au scăzut radical în majoritatea regiunilor din țară chiar și cu 10 grade și nopțile au devenit extrem de reci. Deși nu ne așteptam la schimbări bruște atât de repede, se pare că ninsorile deja au ajuns în România.

Vezi și: Avertizare meteo ANM de vreme deosebit de rece, ploi torenţiale şi vânt puternic | Harta zonelor afectate

Zona în care a început să ningă este una dintre cele mai cunoscute locuri de la munte din România, și anume Transalpina. Mai exact, a nins zona dintre localitățile Novaci și Rânca, iar zăpada s-a așezat în start considerabil din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Circulația, restricționată

Locuitorii din zonă și turiștii sunt extrem de Fericiți de fenomenele apărute mult mai devreme pentru această perioadă. Totuși, meteorologii spun că este mult prea devreme pentru ninsori atât de mari, care ar putea continua mult timp de acum.

Șoseaua nu este închisă și se acționează cu un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant. Specialiștii recomandă ca cei care nu trebuie să plece neaparat la drum ar putea să își anuleze călătoria, mai ales dacă nu au mașina pregătită pentru astfel de condiții.

”Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!”, au informat reprezentanții DRDP Craiova.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *