Smart

Incendiu de proporții la un spital de copii! S-a activat planul roșu de intervenție

Noaptea trecută, la Timișoara s-a activat Planul Roșu de intervenție , după ce a izbucnit un incendiu de proporții la spitalul de copii Louis Ţurcanu. O mulțime de persoane, pacienți și personal medical, au fost evacuate din unitatea spitalicească imediat după ce a fost semnalat focul.

Incendiu de proporții la spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara

Planul Roșu de intervenție a fost activat, în urma unui apel la 112 în care s-a raportat incendiul de la spitalul de copii Louis Ţurcanu, unde fumul a acaparat primul etaj al clădirii, puțin după miezul nopții. La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1.00, când copiii și părinții au simțit miros de fum în timp ce dormeau. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvare și au stins incendiul în timp util.

„În urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 18.09.2022, ora 00.40 am fost solicitați sa intervenim în Timisoara, str. Iosif Nemoianu, la degajare de fum produs la etajul nr. 1 si 2 din spitalul Louis Turcanu din Municipiul Timisoara. Au fost alertate următoarele forte și mijloace: 5 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscari S42, 2 ambulanțe SMURD B, 1 amulanta SMURD tip C, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de pompieri Timisoara, 2 ofiteri, 20 subofiteri.

După ce au fost făcute investigații, au fost extrase următoarele concluzii:

– există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 si 2,

– au fost evacuate 42 de copii și 41 de părinți;

– De la sosirea fortelor si mijloacelor la locul interventiei, incendiul nu s-a propagat

A fost activat planul roșu de intervenție, pentru că situația era una extrem de dificilă. Din spital au fost evacuați de urgență 42 de copii și 41 de adulți, iar majoritatea dintre pacienți  au fost transferați la alte unități medicale din Timișoara, pentru că aveau nevoie de îngrijiri medicale în continuare. Un lucru bun este că nu au existat persoane ranite.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *