Smart

Marcel Ciolacu, reacție despre economia la energie: “Să lăsăm poporul în pace!”

Marcel Ciolacu a reacționat vehement pe subiectul economiei la energie, după că românii au fost sfătuiți să aibă grijă la consumul din următoarea perioadă. Liderul Partidului Social Democrat spune că România are cel mai mic consum din Europa la energie electrică.

Marcel Ciolacu despre economia la energie

Liderul PSD a explicat cele mai noi date ale Institutului Național de Statistică cu privire la consumul de energie electrică. Marcel Ciolacu nu înțelege de ce românii sunt îndemnați să facă economie, în condițiile în care țara noastră are deja cel mai mic consum din Europa.

“Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având deja cel mai mic consum din Europa. Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult”, a spus Marcel Ciolacu.

Oficialul este de părere că toată lumea a început să se gospodărească și că este aberant ca Guvernul să vină cu măsuri suplimentare și să ceară ceva aromânilor. Ciolacu susține că avem o industrie pe care trebuie să o încurajăm mai mult și că dacă Uniunea Europeană are vreun plan, tot ce trebuie să facă este să-l trimită.

Marcel Ciolacu: Noi trebuie să lăsăm românii în pace

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că Guvernul nu trebuie să ia măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de energie electrică şi gaze la populaţie, întrucât, potrivit statisticilor, acesta este deja mai mic cu 8%, respectiv 18% faţă de anul trecut.

Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă, a mai susținut Marcel Ciolacu.

Ciolacu a prezentat date oficiale și a spus că România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW și că anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică.

Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?, întreabă liderul PSD.

Oficialul a declarat că guvernanții trebuie să lase populația în pace, pentru că românii au demonstrat că au înțelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei și că au o reacție corectă.

O reducere s-a înregistrat și la consumul de gaze, respectiv de aproximativ 18%, ceea ce întărește ideea că reacția populației a fost pe măsură, este de părere politicianul.

Precizăm faptul că premierul României a anunțat că se gândește la o schemă de bonificații pentru românii care fac economie la energie electrică.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *