Smart

Nepoții Reginei nu au apucat să-și ia rămas bun. Cine a fost, de fapt, alături de Elisabeta a II-a pe patul de moarte

Regina Angliei a avut o relație foarte frumoasă cu nepoții și strănepoții ei. Elisabeta a II-a le acorda tuturor atenție în egală măsură, dar era mai apropiată de fiii lui Charles care au rămas fără mamă (Prințesa Diana) la vârste fragede. Prințul William și Prințul Harry au avut parte de toată susținerea Reginei, atât în momentele bune, dar mai ales în cele grele. Totodată, aceasta avea o relație apropiată cu strănepoții ei, cu care își petrecea vacanțele și pe care îi pregătea pentru viața de adult în Familia Regală.

Cine i-a fost alături Reginei pe patul de moarte

O sursă de la Palat a dezvăluit cine a fost, de fapt, alături de Elisabeta a II-a pe patul de moarte. Regina a trecut la cele veșnice în prezența fiului ei, Charles, care acum a devenit rege, a soției lui Camilla și a Prințesei Anne, singura fiică a Reginei. Nepoții și strănepoții Elisabetei a II-a nu au fost alături de aceasta în ultimele clipe de viața ei.

Nepoții Reginei nu au apucat să-și ia rămas bun. Cine a fost, de fapt, alături de Elisabeta a II-a pe patul de moarte

De fapt, ultima dată când Regina și-a văzut nepoții a fost când aceștia au petrecut vacanța la Castelul Balmoral – reședința de vară a Elisabetei a II-a.

Regina Angliei și-a dat obștescul sfârșit la data de 8 septembrie 2022 la Castelul Balmoral. Obișnuia să-și petreacă acolo vacanțele alături de familia ei și regretatul Prinț Philip. Cu două zile înainte de a muri, Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu noul premier al Marii Britanii și, conform fotografiilor oficiale, avea mâinile vineții și părea foarte slăbită, în ciuda zâmbetului larg pe care îl afișa.

Nepoții Reginei nu au apucat să-și ia rămas bun. Cine a fost, de fapt, alături de Elisabeta a II-a pe patul de moarte

Cu câteva ore înainte de anunțul oficial al decesului, medicii săi deveniseră îngrijorați de starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită, și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția.

După moartea Elisabetei a II-a, noul suveran al Marii Britanii devine fiul ei cel mare, Charles.

Înmormântarea Reginei – un eveniment diplomatic de amploare

Înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi adus de la Westminster Hall într-o procesiune către mănăstire. Vor fi două minute de reculegere în toată țara, iar după slujba care va ține o oră –  mare procesiune ceremonială, sicriul va fi dus la Hyde Park, unde va fi transferat din trăsura cu arme în carul funerar, urmând să călătorească la Windsor.

Va urma o procesiune prin Windsor, iar apoi va avea loc o slujbă la Capela Sf. Gheorghe, Castelul Windsor, în timpul căreia sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va fi coborât în cripta regală.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *