Smart

Păpădia – Ajutorul de nădejde în lupta împotriva hepatitei, cancerului, bolilor de ficat, de rinichi și de stomac

Păpădia este o plantă populară de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale, utilizate în tratamentul diferitelor boli. Se recomandă recoltarea din locuri nepoluate, la începutul primăverii.

Cea mai benefică parte este tulpina care tratează diabetul, reglează metabolismul, purifică sângele și tratează și problemele de stomac. În ceea ce privește frunzele de păpădie, acestea sunt bogate în vitamine și pot fi adăugate în salate pentru a ajuta în pierderea kilogramelor în plus și pentru a beneficia de nutrienții necesari organismului.

Flori de păpădie se folosesc în prepararea siropului și purifică sângele, ameliorează tusea, ajută digestia.

Rădăcinile de păpădie se curăță, se taie și se lasă să se usuce la aer liber timp de 15 zile, până devin crocante. Se păstrează într-un borcan pus la loc rece și departe de razele soarelui.

Aceste rădăcini sunt extrem de benefice pentru vezica biliară, rinichi, ficat și limfă. De asemenea, tratează eficient acneea, constipația, reumatismul, hepatita, tumorile, cancerele și chisturile.

Sirop de păpădie – Rețetă

Ingrediente necesare: 4 lămâi tăiate felii, 400 flori de păpădie galbene, 4 portocale tăiate felii și 3 L de apă.

Mod de preparare: ingredientele se pun în apă și se lasă deoparte 24 de ore. Se adaugă 2 căni de zahăr, se amestecă și compoziția se fierbe timp de 30 secunde. Când devine groasă și siropoasă, se ia de pe foc și se transferă în borcane sterilizate.

Acest sirop se poate folosi pentru a trata bronșita, tusea persistentă și răcelile comune.

Ceai de păpădie – Rețetă

Se amestecă rădăcini uscate și tocate cu frunze și se pune o jumătate de linguriță într-un pahar cu apă.

Pentru a îmbunătăți funcția ficatului se pot consuma frunze uscate de păpădie de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor. Extern, se pot aplica cataplasme din frunze zdrobite pentru ameliorarea arsurilor infectate, eczemelor și psoriazisului.

Tinctura de păpădie: se poate administra câte 1 linguriță dizolvată în jumătate de pahar de apă, de 3 sau 4 ori pe zi. Are efect aperitiv, depurativ, laxativ, antidiabetic și hipocolesterolemiant.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *