Gateste

Plăcinta păstorului. O rețetă de senzație pentru toată familia

Plăcinta păstorului nu este un desert, așa cum poate v-ați fi așteptat. Este un aperitiv extrem de delicios și de bine gândit. Nu este tocmai simplu de pregătit, necesită destul de mult timp, dar fiecare minut petrecut în bucătărie merită. Rezultatul este extrem de delicios și savuros. Iată cum se prepară această rețetă.

Rețeta de plăcinta păstorului este una destul de complexă care necesită timp î bucătărie. Îți garantez că gustul este excelent și vei cuceri pe orice cu acest preparat. Încearcă-ți norocul și vezi cât de bună este această plăcintă. Nu ai cum să dai greș.

Ingrediente

750 g cartofi curățați și tăiați cubulețe
3 căței de usturoi, zdrobiți

60 ml smântână

¾ lingură sare

2 linguri de unt

1 ceapă mică, tocată mărunt

3 morcovi

750 g pulpe de pui, dezosate și fără piele

2 linguri de făină

250 ml supă de pui

155 g mazăre congelată

3 linguri de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Într-o oală mare cu apă clocotită, se fierb molcom cartofii cu usturoiul, timp de 25 de minute sau până ce s-au frăgezit apoi se scurg. Se sfărâmă cu un zdrobitor de cartofi, apoi se adaugă smântâna și 1/2 linguriță de sare. Se lasă piureul deoparte. Între timp, se încinge cuptorul la 180°C. Se topește untul, la foc mic, într-o tigaie încăpătoare.

Se adaugă ceapa și morcovii feliați subțire și se călesc, amestecând frecvent, timp de 7 minute, cât să se înmoaie. Se înglobează puiul tocat și se sotează 4 minute sau până ce nu mai e roz. Se presară făina pe mixtura de pui și se gătește totul, amestecând, aproximativ 1 minut sau până la omogenizare. Se adaugă treptat supa-bază și restul de sare; se dă în clocot. Se micșorează flacăra, pentru a fierbe molcom, și se gătește compoziția, amestecând frecvent, timp de 5 minute sau până ce sosul s-a îngroșat ușor.

Se încorporează mazărea și pătrunjelul; se amestecă din nou. Se toarnă mixtura într-o formă de plăcintă cu diametrul de 23 cm. Se aranjează deasupra piureul de cartofi. Se coace preparatul 30 de minute sau până ce toppingul este rumenit și crocant. Se servește mâncarea fierbinte.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *