Smart

Prognoza ANM: vreme de iarnă în toată țara. Cum vor evolua temperaturile

Vremea s-a răcit considerabil în toată țara, iar la munte, în zonele înalte, a nins deja. Temperaturile au scăzut, iar aerul este specific iernii, deși ne aflăm abia la început de toamnă. Iată ce au anunțat meteorologii prin prognoza pentru perioada următoare. Cum vor evolua temperaturile în țară!

Prognoza ANM pentru toamnă 2022

Potrivit meteorologilor, miercuri 21 septembrie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă a anului, îndeosebi în vest, sud-vest, centru şi nord, precum şi în zonele montane şi submontane.

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului unde local şi temporar va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

În ceea ce privește regimul termic, meteorologii anunță că temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru joi, 22 septembrie anunță că vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în aproape toată ţara. De asemenea, în regiunile din vest, centru şi nord şi în zonele montane şi submontane, înnorările vor fi persistente şi va ploua pe arii relativ extinse.

Prognoză meteo pentru vineri, 23 septembrie 2022

Nici pentru ziua de vineri veștile nu sunt prea bune. Valorile termice se vor menține mai scăzute față de normalul pentru această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări temporare, iar ziua va ploua slab pe arii extinse în zonele montane şi pe alocuri în restul teritoriului.

Potrivit prognozei până la finalul lunii septembrie, în jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor crește cu aproximativ 5 grade, iar după această dată nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

Pe de altă parte, pe Transfăgărășan a venit iarna în septembrie. La Bâlea Lac a nins, iar temperaturile au coborât până la -4 grade Celsius, în timp ce la vârful Omu s-au înregistrat -7 grade Celsius.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *