Smart

Scumpiri în masă în România! Crește prețul la țigări și alcool

România trece printr-o perioadă foarte dificilă acum. În ultima vreme au avut loc scumpiri radicale pe toate planurile și se pare că românii vor fi nevoiți să scoată tot mai mulți bani din buzunare pentru cumpărături. Alte două categorii de produse importante se vor scumpi la noi în țară.

Se scumpesc alcoolul și țigările

După aproape o lună şi jumătate de când au intrat în vigoare noile accize decise de Guvern, apar din nou scumpiri. Producătorii din toate domeniile se plâng că au costuri foarte mari, motiv pentru care sunt obligați să crească prețurile de vânzare, deși nu și-ar dori asta.

Vezi și: Vești rele pentru români! Scumpiri de peste 70% la produsele alimentare de bază

Din această săptămână, creşterile la tutun sunt cuprinse între 50 de bani şi 1 leu pentru ţigările clasice, iar pentru tutunul natural, prețul este chiar și cu un leu mai mare.

Pentru un pachet de tutun folosit în dispozitivele care încălzesc plătim mai mult cu un leu. Nu se știe unde vor ajunge lucrurile și cât de mult se vor scumpi și alte alimente în perioada următoare.

Și alte băuturi alcoolice, precum ţuica sau vinul vor fi mai scumpe anul acesta. Producătorii spun că principalul motiv care a dus la această situație este creşterea costurilor pentru materiile prime. Astfel, prețul pentru un litru poate crește și cu 20 de lei.

Se scumpesc din nou carburanții

Carburanții au avut o perioadă în care au crescut radical și prețurile au șocat o țară întreagă. Lucrurile au revenit treptat la normal după o perioadă, dar se pare că fericirea ar putea să nu mai țină prea mult.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Astfel, conform noilor tarife, benzina se scumpește cu 4 bani, în timp ce motorina cu încă 5 bani. Nu sunt majorări considerabile, dar acest început poate duce la prețuri exagerate.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *