Smart

Se dau câte 875 de lei de la stat pentru acești români. Care sunt condițiile

Vești bune pentru o categorie de români! Statul le oferă câte 875 de lei dacă îndeplinesc anumite condiții. Iată despre ce este vorba și cine sunt beneficiarii. Proiectul pentru modificarea plafonului se află în dezbatere publică.

Românii primesc câte 875 de lei de la stat

Este vorba despre un ajutor excepțional de la stat, în valoare de 875 lei/ha, care va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv.

Pot beneficia de acest ajutor sunt persoanele fizice; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoanele juridice; grupurile de producători sau organizațiile de producători.

Se încadrează în categoria beneficiarilor și: universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

Potrivit Avocat.net, un astfel de sprijin a fost acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere tot felul de cheltuieli:

obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod

Sumele de bani ar urma să intre în posesia beneficiarilor până la sfârșitul anului.

Ce spune Ministrul Agriculturii despre ajutorul de 875 de lei

Ministrul Agriculturii a făcut declarații pe subiectul ajutorului în valoare de 875 de lei, susținând că prin acest ajutor se vine în întâmpinarea celor care îşi dedică timpul pentru a asigura prezenţa pe mesele noastre, ale tuturor, a produselor agricole calitative, mai ales într-un context al unui an agricol dificil.

Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În altă ordine de idei vă spunem că au apărut forme de sprijin și pentru tinerii agricultori. Uniunea Europeană face eforturi pentru a-i atrage pe tineri în domeniul agricol.

Astfel, aceștia pot primi ajutor suplimentar prin intermediul măsurilor UE de sprijinire a veniturilor, sub forma plății pentru tinerii fermieri (YFP).

Potrivit statisticilor, doar 11 % din exploatațiile agricole din Uniunea Europeană sunt gestionate de fermieri mai tineri de 40 de ani, programele de dezvoltare rurală oferă adesea măsuri suplimentare pentru a-i ajuta pe tinerii fermieri aflați la început de drum. Sprijinul poate consta în subvenții, împrumuturi sau garanții.

Tinerii agricultori pot primi ajutor suplimentar prin intermediul măsurilor UE de sprijinire a veniturilor, sub forma plății pentru tinerii fermieri (YFP).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *