Smart

Sfaturi bune la cumpărături! Cum să plătești mai puțin pe mâncare

În ultima vreme, prețurile au explodat în toată țara. Toate categoriile de produse au suferit schimbări în materie de preț și se pare că lucrurile nu revin la normal prea curând. Din acest motiv, ne-am gândit că ar fi utile câteva sfaturi pe care să le aplicăm atunci când mergem la cumpărături, pentru a evita surprizele neplăcute la casă.

Idei prin care să economisești bani la cumpărături

Prețurile au explodat în ultima perioadă la toate categoriile, inclusiv la alimentele de bază, fără de care nu putem rezista. Există, totuși, anumite trucuri la care putem apela pentru a rămâne cu bani în buzunar după o sesiune de cumpărături. În primul rând, este cunoscut faptul că unele magazine au o mulțime de oferte, așa că putem să verificăm catalogul de oferte înainte de a merge la cumpărături și să îl alegem pe cel mai avantajos.

Vezi și: Klaus Iohannis despre creșterea pensiilor și a salariilor. Anunțul pe care îl așteptau toți românii

Fă-ți o listă clară când mergi la shopping. Decât să mergi la magazin de mai multe ori, mai bine pleci de acasă organizat, cu o listă clară pentru ceea ce vrei să iei și, cel mai important, să nu dai banii pe prostii. Asigură-te că ce pui în coș este absolut necesar și în cantitatea potrivită, pentru a evita o altă deplasare.

Citește și: Vești rele pentru consumatorii de energie: îi așteaptă facturi tot mai mari!

Trucuri utile la cumpărături

Nu cumpăra produse doar pentru că au un preț mic. Întreabă-te, înainte de toate, dacă ai nevoie de ele și dacă le vei consuma în timp util, mai ales dacă sunt alimente ce riscă să expire sau să se strice.

Mergi la cumpărături în zilele obișnuite ale săptămânii, nu doar vineri-duminică. În weekend este mult mai aglomerat decât de obicei și riști să nu fii atât de relaxat printre zeci de oameni de care te poți lovi printre rafturi. În plus, unele reduceri sunt stabilite strategic, în timpul săptămânii.

Gătește mai mult și depozitează câteva porții în congelator. Este mai puțin costisitor să gătești decât să cumperi mâncare gata făcută sau semi-preparată și chiar mult mai sănătos. Poți păstra unele alimente la rece și să le dezgheți atunci când ai cu adevărat nevoie de ele.

Verifică bonul înainte de a te îndepărta de casa de marcat. Există situații în care casierii comit greșeli ce te pot costa mult, punând pe bon mai multe produse decât ai cumpărat. Există și posibilitatea ca angajatul să uite ceva, iar frumos din partea noastră și corect ar fi să îi atragem atenția.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *