Ai grija

Sfaturi prețioase de la un mare preot: ce trebuie să facem ca să ne fie iertate păcatele!

Părintele Cleopa este unul dintre cei mai cunoscuți diaconi din țară. Este apreciat pentru harul său cu care a reușit să cucerească o mulțime de oameni. Oferă învățături prețioase, iar la un moment dat a vorbit și despre felul în care trebuie să ne rugăm și cum ne pot fi iertate păcatele.

Ce sunt călătoriile sfinte

Preotul Cleopa Ilie a vorbit despre călătoriile sfinte, pe care ar trebui să le alegem în detrimentul celor inutile, care nu aduc nimic bun pentru suflet. De la celebrul părinte aflăm că o vizită la biserică, la o mănăstire, la orice lăcaș sfânt are un efect mare pentru suflet, din punct de vedere spiritual.

Vezi și: Cea mai puternică rugăciune a mamei pentru copii. Face minuni!

Părintele Ilie le transmite credincioșilor că Dumnezeu ne iartă păcatele când mergem în Casa lui și vede că ne căim, că vrem să ne apropiem de El. O vizită într-un loc sfânt ne aduce mai multă fericire decât orice nuntă, petrecere, pentru că toți cei din Cer se bucură când ne văd în astfel de locuri.

“Voi nu ştiţi că faceţi canon acuma. Prin asta vă iartă Dumnezeu păcatele, căci călătoriţi pe aceste locuri. O să fie mai mulţi paşii aceştia decât aceia pe care i-aţi făcut la nunţi cu lăutari, la jocuri, la discoteci, la baluri, la meciuri, la circuri, la cinematografe. Atunci o să vedeţi voi cât de mult vă ajută călătoria asta, că îngerii voştri păzitori, toţi se bucură acum când vă văd pe drumurile astea.

Căci ce fac oamenii pe aici? Vin să vadă mănăstirile, să audă o predică, să audă o cântare duhovnicească. Acestea sunt călătorii sfinte. Acestea vă uşurează sufletul vostru, căci le faceţi pe la sfintele locuri.”, a spus preotul.

Cum trebuie să ne rugăm

Preotul ne recomandă să ne rugăm mai des, cu inima plină de credință, nu să cerem ajutorul lui Dumnezeu doar atunci când dăm de greu. Dacă spunem rugăciunea de mai jos mereu, dacă vorbim mai des cu Dumnezeu, acesta va ști că vrem să facem voia Lui.

 „Doamne, dacă eşti Tu cu adevărat în cer şi în inima mea, ajută-mi să vin la Tine! Ajută-mi să fac minuni în numele Tău! Ajută-mi să reuşesc la examene şi la serviciu! Ajută-mi să biruiesc pe vrăjmaşii mei şi-mi împlineşte dorinţa mea!“

Este important să ne rugăm pentru orice avem nevoie în viaţă, dar mai întâi să mulţumim lui Dumnezeu pentru toate darurile ce ni le-a dat, pentru fiecare zi de care ne bucurăm.

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *