Smart

Sicriul Reginei a fost mutat pentru ultima dată. Unde va rămâne până la înmormântare

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a fost mutat de la Buckingham Palace la Westminster Hall, unde va rămâne până luni, 19 septembrie, ziua în care va avea loc înmormântarea fostei suverane britanice. Zeci de mii de oameni au venit să-i aducă Reginei un ultim omagiu.

Ultima călătorie a Reginei Elisabeta a II-a

În cursul serii de marți, 14 septembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei a ajuns în Londra și a fost depus, peste noapte, în Bow Room de la Palatul Buckingham, după care, în cursul zilei de miercuri a ajuns la Palatul Westminster unde va sta până luni când vor avea loc funeraliile de înmormântare.

Suverana în vârstă de 96 de ani a decedat la data de 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reședința sa preferată de vară unde îi plăcea să stea cu soțul ei, Prințul Philip, copiii, nepoții și strănepoții.

În jurul sicriului au stat fiul cel mare al Reginei, Charles al III-lea și cei doi fii ai săi – Prințul William și Prințul Harry care în urmă cu doi ani a renunțat la atribuțiile regale. Și acesta avea o relație foarte bună cu bunica sa, Regina, însă și-a dorit să înceapă o viață nouă alături de soția sa, și s-au mutat în America unde îi cresc pe cei doi copii ai lor.

În ziua procesiunii, pe traseul de la Buckingham Palace la Westminster Hall, regele Charles al III-lea a purtat uniforma de mareșal (Field Marshal) și bastonul de mareșal care i-a fost oferit de mama sa, regina, în anul 2012, când Charles a primit acest grad.

Britanicii stau la o coadă imensă ca să-și ia rămas bun de la Regină

O coadă de 2 kilometri de oameni s-a format spre locul în care este depus sicriul cu rămășițele trupești ale Reginei Elisabeta a II-a. Britanicii vor să-i aducă Reginei Elisabeta a II-a un ultim omagiu și indură chiar și ploaia pentru a ajunge în fața sicriului ei.

Members of the public join the queue on the South Bank, as they wait to view Queen Elizabeth II lying in state ahead of her funeral, in London, Wednesday Sept. 14, 2022. (Stefan Rousseau/PA via AP)

Primarul Londrei a anunțat că se așteaptă ca sute de mii de oameni să îi aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, cât timp sicriul va sta la Westminster Hall înainte de înmormântarea programată pentru ziua de luni. Sadiq Khan a declarat pentru CNN că situația este „fără precedent”.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *