Smart

Testul pe care mulți români îl pică. Câte cifre sunt în imagine?

O imagine publicată pe Twitter a făcut înconjurul lumii și a stârnit reacții după ce le-a dat bătăi de cap oamenilor. Fotografia este, de fapt, o iluzie optică, în care apare un număr ascuns. Aceasta a devenit virală după ce le-a dat bătăi de cap oamenilor, care s-au împărțit în două tabere pentru a ghicii numărul.

Iluzia optică publicată pe Twitter a devenit virală pe Internet, după ce le-a dat bătăi de cap oamenilor în ghicirea numărului care apare în fotografie. Numărul apare în jurul a mai multor dungi negre și gri, în formă de cerc, care fac destul de dificilă ghicirea numărului. Conform Dailymail, identificarea cifrelor din fotografie are legătură cu funcția de sensibilitate la contrast a oamenilor.

Iluzia optică care le-a dat bătăi de cap oamenilor

Fotografia în care apare iluzia optică are legătură cu capacitatea oamenilor de a ghicii numărul, în funcție de sensibilitatea acestora la contrast. Din acest motiv, oamenii au distins pe rând numerele, iar variantele au fost împărțite. Cel care a publicat această iluzie, i-a provocat pe oameni să ghicească numărul.

Vedeți un număr? Dacă da, ce număr?”, a întrebat bărbatul, iar ca răspuns la această întrebare, internauții au venit cu variante precum ”528“ sau ”45283“, însă răspunsul corect era altul. Această fotografie a împărțit mii de oameni în două tabere, cu două variante diferite.

Care era răspunsul corect

După multe încercări ale miilor de oameni care au participat la această provocare, care au eșuat, au fost și câțiva oameni cu o atenție mai bună, care au ghicit numărul întreg și au dat răspunsul corect. Dincolo de variantele date de alți oameni, răspunsul corect era: ”3452839”.

Fotografia funcționează pe baza sensibilității la contrast a oamenilor și capacitatea ochilor de a distinge un obiect și fundalul pe care este pus. Astfel specialiștii spun că oamenii cu o sensiblitate mai mare la contrast, vor distinge cu ușurință numărul corect din imagine.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *