Ai grija

Toate bolile vin de la cap: furia cauzează boli hepatice, frica provoacă boli de rinichi. Iată cum te pot îmbolnăvi emoțiile negative

Se spune că sănătatea și boala depind de starea minții noastre și că gândurile noastre negative sunt cele care declanșează bolile. Cu cât suntem mai optimiști și încrezători că totul va fi bine, cu atât avem șanse să ajungem în acel punct. Din nefericire, este valabilă și inversa care spune: gândim rău, trăim rău. Toate bolile vin de la cap. Cum este posibil?

Gândurile negative sunt cele care ne îmbolnăvesc
Această teorie a plecat de la chinezi și s-a răspândit la mai multe popoare, ajungând și la noi. Medicina chineză tradiționalistă consideră că fiecărui organ îi corespunde un anumit sentiment sau o emoție. În acest fel, emoțiile și sentimentele, în special cele negative, răspund de majoritatea bolilor din organismul nostru.

Iată câteva exemple de cum ne putem îmbolnăvi din cauza emoțiilor negative: Tristețea cauzează boli pulmonare, furia provoacă boli hepatice, în timp ce frica determină boli de rinichi.

Pentru a fi sănătoși trebuie să ținem în echilibru cele cinci elemente despre care chinezii spun că există în organismul nostru: apa, aerul, pământul, focul și metalul.

Medicina chinează spune că fiecare organ are fluxul său energetic, care se numește „chi“ și este legată de circulația sanguină.

Rinichii sunt considerați cel mai important organ, izvorul energiei yin și yang. Ei sunt asociați cu sistemul scheletic, auzul și frica. Dacă rinichii sunt bolnavi, se îmbolnăvește întreg organismul.

Boli provocate de emoții negative

Sentimentele și emoțiile negative sunt cauza principală a bolilor. Cu alte cuvinte, totul pleacă din mintea noastră și noi avem puterea de a atrage boli asupra organismului nostru. Tristețea provoacă boli de plămâni, furia provoacă boli de ficat, frica atacă rinichii, iar anxietatea și nervozitatea determină bolile de stomac.

În aceeași măsură, se spune că gelozia provoacă boli oncologice şi slăbeşte sistemul imunitar, sentimentul de răzbunare provoacă boli de piele şi dureri de gât, în timp ce agresivitatea provoacă ulcere gastrice.

Modul în care gândim și ne raportăm la ceea ce ni se întâmplă în fiecare zi ne poate influența starea de sănătate. De aceea este indicat să fim optimiști și chiar și atunci când ne supără ceva, este bine să nu gândim negativ pentru că ne încărcăm cu o energie care ne poate provoca mari probleme în organism.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *