Smart

Tragedie în lumea sportului românesc! A murit fostul antrenor al Craiovei

În ultima vreme au plecat dintre noi o mulțime de personalități, oameni celebri, care au scris istorie. Lumea sportivă primește din nou o lovitură grea. Aflăm acum că fostul antrenor al echipei Universitatea Craiova a plecat din această lume, după o viață petrecută pe terenul de fotbal.

A murit Nicolae Zamfir

Lumea fotbalului românesc este îndoliată, după ce l-a pierdut pe marele antrenor Nicolae Zamfir. Anunțul oficial a fost făcut de către CS Universitatea Craiova, pe pagina de Facebook, printr-un mesaj emoționant pentru cel care a scris istorie în acest domeniu.

„Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! 😢 Marile performanțe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean.”, a anunțat CS Universitatea Craiova.

Fostul antrenor de fotbal de la Universitatea Craiova avea probleme cardiace de mai mult timp, dar le ținea sub control cu ajutorul unui tratament corespunzător. Starea lui s-a înrăutățit, însă, iar luni,12 septembrie, i s-a făcut rău. O zi mai târziu a ajuns apoi la spital, unde a fost internat în spital și medicii au decis să îi monteze câteva stenturi.

Intervenția nu a mai putut avea loc, pentru că starea lui a devenit una critică. Pe masa de operație însă, Nicolae Zamfir a făcut stop cardiac. Inițial, medicii l-au resuscitat și l-au stabilizat, după care l-au mutat la secția ATI. Nu a mai rezistat mult nici aici și a mai suferit trei stopuri cardiace. Marele antrenor nu a mai putut fi salvat.

Acesta a avut o carieră uimitoare de-a lungul anilor și a înregistrat multe reușite. Marele sportiv a pregătit echipele de juniori ale Craiovei din anii 1980 – 1990 și a fost cel care l-a descoperit pe Gică Popescu. Mai târziu, după ce anii au trecut și relația lor a evoluat, antrenorul i-a devenit naș marelui fotbalist.

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *