Smart

Ultimele cuvinte ale Reginei Elisabeta a II-a. Ce o preocupa foarte tare înainte de a muri

Elisabeta a II-a a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din 1952 până la decesul acesteia în data de 8 septembrie 2022. Regina s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, după ce fusese sărbătorit Jubileul de Platină. În ultimele luni din viață, Elisabeta a II-a a stat în Castelul Balmoral pe care îl prefera pe timp de vară. Acolo și-a dat ultima suflare, în prezența fiului Charles, a soției acestuia și a fiicei, Anne.

Ultimele cuvinte ale Reginei Elisabeta a II-a

Suverana în vârstă de 96 de ani era tot mai slăbită, motiv pentru care cei de la Palat au adus medici care să îi evalueze starea de sănătate și să o monitorizeze. Un reverend a stat tot timpul cu Regina și a dezvăluit apoi, după moartea sa, care au fost ultimele sale gânduri, idei și preocupări. Potrivit spuselor sale, în ultimele zile de viață, Regina se deplasa foarte greu, motiv pentru care nu a reușit nici să meargă la biserică, la slujbă, dar în rest avea un tonus bun.

Reverendul scoțian povestește că Elisabeta a II-a era optimistă, depăna amintiri și era îngrijorată de războiul din Ucraina. Acesta a avut prilejul să petreacă timp în compania Reginei chiar înainte ca aceasta să treacă la cele sfinte.

“Spunea că e supărată de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Trăise un război în Europa şi normal că era îngrijorată să vadă acum un alt război. Nu era niciun semn, nimic care să indice o stare gravă. Pentru vârsta ei, părea că are multă energie”, a declarat reverendul Iain Greenshields.

Cum s-a comportat Regina Elisabeta cu cei din jur în ultimele zile de viață

Reverandul care a stat în preajma Reginei în ultimele zile din viața sa spune că aceasta era slăbită, însă el nu s-a mirat deoarece Elisabeta a II-a avea o vârstă înaintată, iar peste toate, tonusul și optimismul o făceau să arate ca în oricare zi.

“Părea slăbită, vă spun sincer. Totuşi, avea 96 de ani. Dar când stăteai de vorbă cu ea şi începea să povestească, ştiai că eşti în prezenţa unei regine. Era optimistă, foarte prezentă faţă de toată lumea, îi întreba pe toţi ce mai fac. Aşa a fost şi cu mine, m-a întrebat de familie”, a mai povestit acesta.

Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, reședința sa de vară. Alături de ea, în ultimele momente, au fost fiul ei cel mare, Charles, Camilla -soția acestuia, și fiica Reginei, Anne.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *