Smart

Vestea zilei în lumea sportului! Roger Federer se retrage din tenis

Vestea zilei în lumea sportului! Marele tenismen Roger Federer se retrage din tenis. Anunțul a fost făcut după participarea la Cupa Lever. Informația a fost transmisă de postul de televiziune BBC care citează un mesaj audio postat pe Twitter de sportiv.

Vestea zilei în lumea sportului

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis! Sportivul care are 41 de ani și care nu a mai jucat după ce a fost eliminat de la Wimbledon 2021, a anunțat că se va retrage după Laver Cup, unde va face echipă cu Novak Djokovic, Rafael Nadal și Andy Murray.

Motivul retragerii din sport ține de problemele de sănătate ale marelui sportiv. Este binecunoscut faptul că în ultimii ani Federer a fost chinuit de probleme la genunchi. Sportivul a anunțat că Laver Cup este ultima competiție la care va participa.

Iată ce a transmis sportivul pentru toți fanii săi:

„Pentru familia mea din tenis și nu numai, dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți. (…) Mesajul pe care mi l-a transmis corpul meu în ultima vreme a fost clar. Am jucat peste 1.500 de meciuri de-a lungul a 24 de ani. Trebuie să recunosc când este timpul să-mi închei cariera competitivă”, a spus Roger Federer.

Roger Federer – numărul 16 ATP

Roger Federer este jucător elvețian de tenis de câmp, care a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni. În prezent este clasat pe locul 16 ATP.

El este deținător al recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Mare șlem, cu 20 astfel de succese, și în finala Turneului Campionilor, unde a câștigat șase trofee.

Federer a fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști. El este considerat cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

A fost desemnat cel mai bun sportiv european al anului 2007. A câștigat premiul “Laureus World Sports Awards” de 4 ori consecutiv 2005-2008 și a fost votat Favoritul Fanilor ATP de 8 ori consecutiv 2003-2010.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *