Smart

Vești bune pentru cei care locuiesc la bloc. Anunț oficial din partea autorităților

În sfârșit vești bune pentru cei care locuiesc la bloc și au probleme cu apa caldă. În București problemele cu rețelele de termoficare sunt cât se poate de serioase în sensul în care o treime din blocuri nu au apă caldă de câteva săptămâni. Oamenii spun că după câteva zile de așteptare primesc apă caldă o zi, apoi urmează din nou câteva zile în care trebuie să se spele la lighean.

Vești bune pentru cei care locuiesc la bloc

Primarul General al Capitalei vine cu informații noi ce vizează problema de termoficare din București. Nicușor Dan le dă speranțe bucureștenilor susținând că această problemă va dispărea peste doi sau trei ani în contextul în care investițiile vor permite readucerea reţelei de termoficare la nivelul de acum zece ani.

Potrivit spuselor sale, în 2023 Capitala va avea deschise 15 șantiere și iarna viitoare va fi mai bună decât cea care bate la ușă.

Iată declarațiile lui Nicușor Dan la B1 Tv! Ce a vrut primarul general al Capitalei să le transmită bucureștenilor sătui să rămână fără apă caldă:

“Anul viitor o să avem cam 15 șantiere deschise, pentru că foarte curând o să semnăm contracte pe segmentele care vin din bani europeni şi o să ajungem să facem – pentru că e obligatoriu, conform contractului – 50 de kilometri pe an. Şi atunci, iarna viitoare o să fie mult mai bine decât iarna asta. În doi-trei ani, problema căldurii nu o să mai fie o problemă reală în Bucureşti”, a declarat Nicușor Dan la B1Tv.

Nicușor Dan consideră că problemele actuale ale rețelei de termificare sunt rezultatul inacțiunii de cel puțin 10 ani de zile.

Cum explică Primarul Capitalei problemele cu apa caldă

În aceeași intervenție, Nicușor Dan a vorbit despre situația în care se află rețelele de termoficare din Capitală. Potrivit spuselor sale, reţeaua principală are 1.000 de kilometri şi mai sunt 3.000 de kilometri pe reţele secundare, însă acolo pierderile sunt mai mici, pentru că distanţele sunt mai scurte.

“Reţeaua principală, dacă o întreţii, ar trebui să ai un ritm cam de 30 de kilometri pe an, ca să nu ai niciodată probleme. Problema este că noi, ani de zile, am făcut cinci-şase-şapte kilometri, şi atunci kilometrii de conductă care nu sunt schimbaţi s-au acumulat. Ca să o refacem cu totul durează 20 de ani. Dar ca să ne întoarcem unde eram ca şi calitate a serviciului acum zece ani, durează doi-trei ani”, a explicat edilul.

Amintim faptul că zilele trecute în Sectorul 3 a avut loc o avarie care a făcut ca aproximativ 80 de blocuri să rămână fără apă caldă câteva zile la rând. În luna iulie a acestui an, aproape în fiecare zi, o treime din blocurile din București racordate la sistemul de termoficare au stat fără apă caldă.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *