Smart

Vremea se schimbă radical în toată țara! Iată prognoza pentru 26 septembrie – 24 octombrie

Vremea se schimbă radical în toată țara, anunță meteorologii! Specialiștii ANM au pregătit prognoza pentru următoarele săptămâni și se pare că regimul termin va lua o turnură neașteptată. Toamna a debutat cu temperaturi deosebit de reci pentru data din calendar, dar se pare că vremea se îndreaptă.

Prognoza meteo pentru perioada 26 septembrie – 24 octombrie 2022

Dacă până acum a fost vreme de toamnă târzie, iată că vremea se îndreaptă și vom avea, până la finalul lunii septembrie temperaturi până la 29 de grade Celsius și ploi de vară. Meteorologii anunță zile de vară, cu temperaturi mult mai ridicate față de normalul pentru această perioadă.

Am avut și avem încă… acum… perioada asta, mai rece decât în mod obișnuit. Odată cu modificarea sensului și direcției circulației, cu mase de aer care vor veni din vest, sud – vest, evident că și temperaturile încep să crească pe teritoriul României ajungând la valori destul de mari. Definiția zilei de vară este acea zi în care temperatura maximă este mai mare de 25 de grade, într-adevăr, vor fi zile de vară, a declarat pentru Digi 24, climatologul Roxana Bojariu.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Vor apărea ploi în special în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 17 octombrie

În această perioadă, potrivit estimărilor ANM, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

În ultima săptămână prognozată, respectiv săptămâna 17 – 24 octombrie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *