Connect with us

Avertizare imediată ANM de ger năprasnic. Judeţele în care temperaturile ajung la minus 25 de grade

Smart

Avertizare imediată ANM de ger năprasnic. Judeţele în care temperaturile ajung la minus 25 de grade

Vremea se răcește și mai tare în România! Temperaturile scad până la -25 de grade

Pe fondul creșterii presiunii atmosferice, cerul se va însenina parțial în a doua jumătate a săptămânii în mai multe regiuni ale țării, iar vremea va fi geroasă noaptea și dimineața pe arii relativ extinse.

Joi, 9 februarie și vineri, 10 februarie, în nordul, centrul și nord-estul țării, temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și -16 grade. Local, în zonele de vale, se vor înregistra între -16 și -21 de grade. Pe alocuri, astfel de temperaturi se vor înregistra și în vestul și sudul țării, mai ales în partea centrală a Olteniei.

În depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Moldovei, temporar se vor atinge și temperaturi mai scăzute de -20 de grade, iar izolat sunt posibile și valori sub -25 de grade Celsius.

Începând de vineri, vremea va începe să se încălzească treptat, în special ziua, când temperaturile vor deveni pozitive în majoritatea regiunilor țării. Nopțile însă vor rămâne reci, iar în multe zone temperaturile vor scădea sub pragul de ger, scrie meteoradar.ro.

Avertizarea ANM de ger este valabilă în 13 judeţe, conform hărţii ANM: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Mureş, Sibiu, Suceava, Neamţ, Harghita, Braşov, Craiova, Bacău, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

„Cod galben

Interval de valabilitate: 8 – 11 februarie

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ger persistent

Zone afectate: conform textului

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

Notă: Nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade”, se arată în textul ANM.

Continue Reading
You may also like...

More in Smart

To Top