Connect with us

Doliu uriaș în lumea fotbalului! O adevărată legendă s-a stins din viață. O boală cruntă l-a răspus

Smart

Doliu uriaș în lumea fotbalului! O adevărată legendă s-a stins din viață. O boală cruntă l-a răspus

Doliu uriaș în lumea fotbalului! Lumea deplânge pierderea unei adevărate legende, după ce acesta s-a stins din viață cu câteva zile înainte de ziua de naștere. S-a luptat cu o boală cruntă.

Este doliu uriaș în lumea fotbalului, după ce legendarul Miroslav Blazevic, fostul selecționer al Croației, a murit la vârsta de 87 de ani, după o lungă boală.

Starul născut în Bosnia și Herțegovina a jucat pentru echipe precum Dinamo Zagreb, Lokomotiv Zagreb, FK Sarajevo, HNK Rijeka și echipele elvețiene FC Sion și FC Moutier în timpul carierei sale de 12 ani, începând din 1954.

A condus Croația până în sferturile de finală ale Campionatului European din 1996. Cu toate acestea, fără îndoială, momentul său de glorie a venit doi ani mai târziu, când a obținut un loc trei la Cupa Mondială din 1998.

Blazevic, care ar fi împlinit vineri 88 de ani, a avut o lungă carieră managerială în Europa, care a durat din 1968 până în 2015. A început la micuța elvețiană Vevey și s-a încheiat în Croația, la Zadar.

În această perioadă, a antrenat pentru scurt timp și echipa națională a Elveției, înainte de a se ocupa de Iran și Bosnia și Herțegovina, precum și de echipa U23 a Chinei. De asemenea, s-a bucurat de trei perioade la cârma lui Dinamo Zagreb.

Blazevic a fost ținut în cea mai mare stimă de fanii fotbalului croat, care l-au poreclit „trener svih trenera” – ceea ce înseamnă „antrenorul tuturor antrenorilor”.

De asemenea, s-a bucurat de succes la Grasshopper Zurich, pe care a condus-o la titlul de campioană a Elveției, în timp ce a mai preluat conducerea echipei franceze Nantes și a giganților greci PAOK FC.

La aflarea veștii decesului său, o mulțime de omagii i-au fost aduse

Un fan a scris: „Adio unei legende”, în timp ce un altul a scris pe Twitter: „Antrenorul tuturor antrenorilor, Miroslav ‘Ćiro’ Blažević, a murit la vârsta de 87 de ani. „Un caracter imens, un antrenor grozav și un maestru în a pune lucrurile în mișcare.”

În timp ce un altul a adăugat: „Legendarul antrenor croat Miroslav Ćiro Blažević a murit, cu o zi înainte de a împlini 88 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Pentru mine și pentru generația mea, el este și va fi întruchiparea unui antrenor de fotbal. Cea mai mare realizare a sa a fost câștigarea primei noastre medalii la Cupa Mondială. RIP Ćiro”, scrie The Sun.

Continue Reading
You may also like...

More in Smart

To Top